ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

Εντός έδρας νίκη της Fabricca E.N. Παραλιμνίου επί του Απόλλωνα

Μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση

Με νίκη της Fabricca E.N. Παραλιμνίου άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής για την 1η φάση της ECOMMBX Basket League, καθώς μετά την αναμέτρηση που τελείωσε πριν από λίγο, κέρδισε τον Απόλλωνα με 88-84.

Η Ένωση που ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 42-40, είχε σε όλη τη διάρκεια το προβάδισμα, πλην μιας περίπτωσης στην αρχή της 3ης περιόδου, όταν ο Απόλλωνας ισοφάρισε σε 42-42 και ενώ στο 27`, η γηπεδούχος είχε προηγηθεί με 60-46, αλλά το τέλος ήταν συναρπαστικό, καθώς ο Απόλλωνας είχε μειώσει σε απόσταση αναπνοής, χωρίς όμως τελικά να φθάσει στην ανατροπή.

Κορυφαίος από τους γηπεδούχους, ήταν ο Rawlls, που σημείωσε 32 πόντους και αξιολογήθηκε με βαθμό (επίσης) 32.

Δυναμικό μπάσιμο έκανε η Ένωση στην αναμέτρηση, καθώς στο 4`, είχε προηγηθεί με 11-0!

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει, πριν ανοίξει και άλλο η σε βάρος του διαφορά, αλλά η γηπεδούχος είχε τον τρόπο να ανταπεξέλθει σε άμυνα και επίθεση.

Χάριν λοιπόν στην παραγωγικότητα του Thompson, κατά κύριο λόγο, η Ένωση προηγήθηκε στη συνέχεια με 18-5 και 23-11, πριν το 23-13, που ήταν το αποτέλεσμα με το τέλος της 1ης περιόδου.

Στις αρχές της 2ης περιόδου ο Απόλλωνας μείωσε σε 23-17.

Στα χρονικά σημεία που ακολούθησαν, οι γηπεδούχοι συντηρούσαν ένα προβάδισμα μεταξύ 7 και 9 πόντων και ενώ στο 15`, το αποτέλεσμα είχε φθάσει στο 33-24, πάντα για την Ένωση.

Όμως στο 16`, οι φιλοξενούμενοι, χάριν κυρίως στην παραγωγικότητα του Thomas, έριξαν τη διαφορά στο -2, όταν μείωσαν σε 35-33.

Ο Απόλλωνας είχε καλύτερο ρυθμό σε αυτά τα χρονικά σημεία και ενώ στα τελικά χρονικά σημεία του ημιχρόνου, ο ρυθμός ήταν γρήγορος, με τον Απόλλωνα να παραμένει κοντά και ενώ στο 20` οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 42-40.

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, ο Απόλλωνας για πρώτη φορά ισοφάρισε (42-42), αλλά η συνέχεια ανήκε στην Ένωση, που παρά την απουσία του Asberry (που τραυματίστηκε), κυριάρχησε και στις δυο πλευρές του γηπέδου και με σερί 15-4, προηγήθηκε με 57-46.

Κάτι που συνέβη λίγο μετά το 25` και ενώ στο 27`, η Ένωση άνοιξε τη διαφορά στο +14, όταν προηγήθηκε με 60-46.

Ωστόσο ο Απόλλωνας βρήκε τρόπο αντίδρασης και έτσι μείωσε σε 63-55 κάτι που έγινε στο 29`, τη στιγμή πάντως που ήταν ο Rawlls, να δίνει αρκετές λύσεις στην Ένωση που με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου προηγήθηκε με 66-58.

Στις αρχές της 4ης περιόδου ο Απόλλωνας έριξε τη διαφορά στο -5 (68-63) και έτσι, το ενδιαφέρον παρέμενε, τη στιγμή που η αναμέτρηση, όδευε προς την ολοκλήρωση της.

Στα επόμενα χρονικά σημεία, η διαφορά κυμάνθηκε από τους 5 ως τους 8 πόντους, πάντα για την Ένωση και έτσι, το ενδιαφέρον παρέμενε!

Στο 35` το αποτέλεσμα είχε φθάσει στο 77-72 και ενώ στο 37`, η Ένωση προηγήθηκε με 81-74 και ήταν πιο κοντά στη νίκη.

Όμως ακόμα υπήρχε χρόνος και ενώ λίγο μετά, ο Απόλλωνας μείωσε σε 81-77 και ενώ στα 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, η διαφορά έπεσε στο καλάθι (83-81).

Στα 12 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, από δυο βολές του Rawlls, η Ένωση προηγήθηκε με 85-81, ενώ στα 8’’ πριν το τέλος, ο Thomas, μείωσε σε 85-83.

Στα 6’’, με μια βολή του Asberry, η Ένωση προηγήθηκε με 86-83 και στα 4’’ με μια βολή του Adams, ο Απόλλωνας μείωσε σε 86-84.

Στα 2’’ με δυο βολές του Γεωργίου, η Ένωση έφθασε τελικά στη νίκη με 88-84.

Δεκάλεπτα: 23-13, 42-40, 66-58, 88-84.

Fabricca E.N. Παραλιμνίου (Παναγιώτης Γιανναράς): Thompson 12 (2), Rawlls 32 (2), Williams 14, Σολωμού 12 (1), Asberry 13, Γιανναράς, Γεωργίου 5 (1), Σάββα.

Απόλλων (Δημήτρης Κουκούρης): Plet 9, Thomas 22 (1), Adams 21 (3), Ιερωνυμίδης 4, Powell 10 (2), Παπαδημητρίου 3 (1), Ηλιάδης 15 (2), Χριστοδουλίδης.

Βρείτε εδώ τα στατιστικά:

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/KOK/2750744/bs.html

Α Κατηγορία Ανδρών: Τελευταία Ενημέρωση