ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τσεχία ή Πολωνία εκτός απροόπτου αντίπαλος της Ελλάδας στους «16»

Μια εκ των δύο χωρών θα είναι η επόμενη αντίπαλος της επίσημης αγαπημένης των Ελλήνων

Πιο ξεκάθαρη είναι μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής στον όμιλο της Πράγας η κατάσταση σχετικά με την ομάδα που ως τέταρτη του γκρουπ θα βρεθεί στο δρόμο της Ελλάδας την Κυριακή για τους «16» του Ευρωμπάσκετ.

Τσεχία ή Πολωνία είναι οι επικρατέστερες ομάδες για να βρεθούν στο διάβα της «επίσημης αγαπημένης» των Ελλήνων (ένα ακραίο σενάριο φέρνει στο διάβα της τη Φινλανδία) και θα σας εξηγήσουμε γιατί.

Κατ’ αρχάς, εξασφαλισμένη πρόκριση έχουν Σερβία, Πολωνία και Φινλανδία, ενώ η Ολλανδία είναι ήδη αποκλεισμένη. Οι δύο πρώτες αναμετρώνται την Πέμπτη με το νικητή να παίρνει την πρώτη θέση στον όμιλο. Αν οι Σέρβοι χάσουν θα υποχωρήσουν δεύτεροι, ενώ αν οι Πολωνοί χάσουν, μπορεί να βρεθούν ακόμη και τέταρτοι. Αναλυτικά:

Σερβία: Με νίκη επί της Πολωνίας θα είναι πρώτη και με ήττα δεύτερη.

Πολωνία: Με νίκη επί της Σερβίας θα είναι πρώτη. Με ήττα θα είναι τέταρτη αν κερδίσουν η Φινλανδία την αποκλεισμένη Ολλανδία και το Ισραήλ την Τσεχία, καθώς μειονεκτεί σε τριπλή ισοβαθμία στο 3-2.

Ισραήλ: Με νίκη επί της Τσεχίας προκρίνεται και μάλιστα ως τρίτο. Αν χάσει, θα ελπίζει σε ήττα της Φινλανδίας από την Ολλανδία για να προκριθεί.

Φινλανδία: Με νίκη επί της Ολλανδίας θα είναι α) δεύτερη αν η Σερβία νικήσει την Πολωνία και το Ισραήλ νικήσει την Τσεχία β) τρίτη αν η Τσεχία νικήσει το Ισραήλ και η Πολωνία χάσει από τη Σερβία και γ) τέταρτη αν νικήσουν το Ισραήλ και η Πολωνία.

Τσεχία: Με νίκη επί του Ισραήλ προκρίνεται, αφήνει εκτός τους Ισραηλινούς και τερματίζει τέταρτη.

Η βαθμολογία στον όμιλο της Πράγας:

Σερβία 4-0

Πολωνία 3-1

Ισραήλ 2-2

Φινλανδία 2-2

Τσεχία 1-3

Ολλανδία 0-4

Η τελευταία αγωνιστική (8/9)

Φινλανδία-Ολλανδία 15:00

Εσθονία-Ελλάδα 18:00

Σερβία-Πολωνία 22:00

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση