ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ιτούδης: «Αλλάξαμε τρεις άμυνες, σημαντικό που παραμείναμε ψύχραιμοι»

Διαβάστε τι δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά το τέλος του αγώνα με την Τσεχία

Αφού έδωσε συγχαρητήρια στους διεθνείς ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε σε δύο σημαντικά στοιχεία που έφεραν την Εθνική ομάδα κοντά στη νίκη επί της Τσεχίας. Όπως παραδέχθηκε είναι πολυ σημαντικό το γεγονός ότι οι διεθνείς ήταν αρκετά ψύχραιμοι ακόμη και στο σημείο που δεν έμπαιναν σουτ, αλλά και πως χρειάστηκε να αλλάξουν τρεις άμυνες για να βρεθεί αυτή που θα είναι περισσότερο αποδοτική.

Αναλυτικά:

«Δεν ξέρω αν ήταν αγχωμένη η ομάδα. Δεν θα το έλεγα. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα απέναντί μας, με πολλούς σουτέρ. Αλλάξαμε τριών ειδών άμυνες, η τελευταία ήταν πολύ πιο ουσιαστική. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα για τη νίκη και την ψυχραιμία που διατήρησε όταν δεν πήγαν καλά τα πράγματα και δεν έμπαιναν τα σουτ.

Ήταν σημαντικό ότι ο Λάρι από τον πάγκο μάς έδωσε μια άλλη διάσταση. Όλοι πίστεψαν πως μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι κι αυτό απαιτεί ηρεμία και συγκέντρωση. Πολύ περισσότερο σήμερα, που ήταν ένας τελικός, αυτή είναι η διαδικασία. Στον όμιλο είναι διαφορετικά, εδώ ή τα καταφέρνεις ή φεύγεις. Ωριμάζουμε σαν ομάδα, ήμασταν αρκετά στα σχοινιά και αντιδράσαμε. Οι άμυνες που βγάλαμε μάς έδωσαν ώθηση και ο Γιάννης έβαλε δύο μεγάλα σουτ. Ο Σατοράνσκι και ο Βέσελι ήταν πολύ καλοί, αλλά κοιτάξαμε να μη χάσουμε από τους άλλους παίκτες που είναι καλοί σουτέρ. Όλοι έχουμε εμπειρία από τέτοια παιχνίδια.

Δεν παίζουμε μόνοι μας, είδατε τα αποτελέσματα ως τώρα. Όλα τα παιχνίδια τελείωσαν στο 94-86 και παραλίγο και το δικό μας. Όλα μπορούν να γίνουν. Σήμερα στη ρεσεψιόν πήγαμε γιατί τα κλειδιά μας είχαν λήξει. Έπρεπε να τα ανανεώσουμε, γιατί μας είπαν ότι μπορεί να αποκλειόσασταν. Τώρα πάμε να τα ανανεώσουμε».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση