ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιαννακόπουλος: «Κόσμημα ο Σπανούλης»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη και μίλησε για την πιθανότητα να τον καλέσει ο Ρικ Πιτίνο στην Εθνική ομάδα...

Η σχέση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Βασίλη Σπανούλη έχει υπάρξει ταραχώδης στο παρελθόν. Όμως, αυτή τη φορά ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εγκωμίασε τον αρχηγό του Ολυμπιακού και ευχήθηκε να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδας!

Ο Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε σχετικά με τη φημολογία που θέλει τον Πιτίνο να σκέφτεται να καλέσει τον Σπανούλη στην Εθνική και απάντησε: «Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αποδεδειγμένα ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές. Είναι ένας αθλητής κόσμημα και μακάρι να επιστρέψει και πάλι στην Εθνική».

Στα υπόλοιπα λεγόμενα στη συνέντευξη του στο OPEN, ο Γιαννακόπουλος ανέφερε:

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα, επεσήμανε: “Ο Ολυμπιακός επέλεξε το δικό του δρόμο, πιστεύοντας πως στην Ελλάδα δε γίνονται γνωστά. Αυτό είναι δική τους εκτίμηση και δικές τους αποφάσεις, καθώς αυτό που είδαμε προχθές στον αγώνα της Ευρωλίγκα, δεν μπορούμε να το δούμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βασικά δε το ζούμε εδώ και πολλά χρόνια. Ο Παναθηναϊκός όποτε κέρδιζε έδινε τα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, αποδεχόταν την ήττα και έψαχνε εσωτερικά την ήττα και τι έφταιξε. Δυστυχώς στον Ολυμπιακό ποτέ δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν ότι υπάρχει και η ήττα στο πρόγραμμα και είναι αποδεκτό πως ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος διαχρονικά”.

Για την απουσία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είπε: “Εμένα δεν με απασχολεί, ποιες είναι οι 11 ή 13 ομάδες και ποιες από αυτές θα συμμετέχουν. Εμένα με νοιάζει ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει καλά και να κερδίζει. Θέλουμε τον Ολυμπιακό στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά δεν με απασχολεί ποιες είναι οι άλλες ομάδες”.

Για το αν μπορεί φέτος να πάει στο Final Four ο Παναθηναϊκός: «Υπήρξαν κάποιες χρονιές που για ένα σουτ δεν ,πήγαμε στο Final Four. Άλλες χρονιές ήμασταν στην τετράδα αλλά παίξαμε με τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης. Ήταν άτυχοι. Φέτος έγινε μια επένδυση μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ευελπιστούμε να μπορέσουμε να πάμε στο Final Four και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι μια χρονιά ιδιαίτερη από πολλές απόψεις. Έχουμε την τύχη να έχουμε έναν προπονητή σαν τον Ρικ Πιτίνο. Ενδεχομένως να είναι η τελευταία χρονιά ενασχόλησής μου με την ομάδα. Αν το ζητήσει ο προπονητής, ναι θα προχωρήσουμε σε κάποια επένδυση».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ πιο ήσυχο το πρωτάθλημα .Έρχονται περισσότερες οικογένειες στο γήπεδο. Οι διοικήσεις βρίσκονται στην άκρη. Άρα μου αρέσει πάρα πολύ το φετινό πρωτάθλημα».

Για το πόσο δύσκολο είναι να ασχολείται κάποιος με τον ελληνικό αθλητισμό: «Σίγουρα είναι δύσκολο να ασχολείσαι με τον ελληνικό αθλητισμό. Ασχολούμαστε νυχθημερόν. Υπάρχουν και στιγμές ικανοποίησης. Όταν βλέπεις 20 χιλιάδες κόσμο να είναι ικανοποιημένος και να σου λέει ένα μπράβο είναι μια ικανοποίηση».

Για την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ: «Αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Και η Ευρωλίγκα έπαιξε έναν ρόλο που έβαλε κάποιους κανονισμούς. Πάντα το ΟΑΚΑ είχε μια αντιμετώπιση. Το ΟΑΚΑ διαφέρει από άλλα γήπεδα».

Για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό: «Ο πρώτος στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση αλλά και να τον φέρουμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Υπάρχουν πολλά στελέχη στον Παναθηναϊκό που έχουν φτιάξει μια δομή που θα μπορέσει να υποστηρίξει το πλάνο. Υπάρχουν τμήματα που πηγαίνουν καλά. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ελπίζουμε να είναι ακούσουμε το σύνθημα πρωταθλητής σε όλα τα σπορ».

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X