ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

Ομπράντοβιτς: «Πρέπει να είμαστε οικογένεια»

Τι απάντησε για Μπόνγκα, Διαμαντίδη

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραχώρησε στη NOVA συνέντευξη για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Σε μια συνέντευξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπομπή «Playmakers» της Nova, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άνοιξε τα χαρτιά του για τη νέα σελίδα στην καριέρα του και την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για την απόφαση να γυρίσει στους «πράσινους», ευχαρίστησε δημόσια τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την εμπιστοσύνη, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα, στις μεταγραφές και στο τεχνικό επιτελείο, ενώ τοποθετήθηκε τόσο για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όσο και για τον ανταγωνισμό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την υποδοχή που γνώρισε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τη νέα γενιά φιλάθλων: «Θα έχουν την ευκαιρία να με δουν τώρα. Δεν το περίμενα αυτό. Ότι θα έρχονταν τόσοι άνθρωποι. Με αγαπούν προφανώς. Είναι καλό να μιλάμε για το παρελθόν, αλλά είναι σημαντικό το μέλλον».

Για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, την εμπιστοσύνη της διοίκησης και την ανάγκη για υπομονή: «Είναι πολύ σημαντικό σε κάθε ομάδα. Στην Ευρωλίγκα ξέρω ότι οι άνθρωποι έχουν εμπιστοσύνη σε εμένα. Είναι μία πραγματικά νέα ευκαιρία για εμένα, για την καριέρα μου. Ευχαριστώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω εδώ. Έχω βρει πολλούς ανθρώπους που έχω συνεργαστεί εδώ. Τους εξηγώ και τα παλιά και τα νέα δεδομένα. Χρειάζεται υπομονή».

Για την επιστροφή του Μάικ Μπατίστ στο τεχνικό επιτελείο: «Ναι, μου είπαν ναι. Μίλησα μαζί του. Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ με ανθρώπους που αγαπάνε τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε μία μεγάλη οικογένεια. Το πιστεύω πολύ. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος».

Για τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα και την επικοινωνία με τους παίκτες: «Σε οποιαδήποτε ομάδα, το πρώτο πράγμα είναι να περάσεις τη φιλοσοφία σου, στους παίκτες. Έχεις συναντήσεις μαζί τους, για να καταλάβουν όλοι. Μου αρέσει να μιλάω με τους παίκτες. Θα προσαρμοστώ στις ανάγκες του Παναθηναϊκού. Ο Κώστας είναι διακοπές στη Χαλκιδική. Θέλω να μιλήσω με τον Ναν. Με τον Χουάντσο. Να έχω γενικά με όλους επαφές σιγά-σιγά».

Για τα σενάρια που αφορούν το μέλλον παικτών του Παναθηναϊκού: «Τώρα είναι καλοκαίρι. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν οι φήμες. Κάτι πρέπει να γράψουν υποθέτω».

Για το πώς πάρθηκε η απόφαση της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό: «Ξέρω ότι είμαι πάντα σοβαρός σε αυτά τα θέματα. Ήρθα στην ομάδα που αγαπώ πολύ. Ήρθα εδώ. Μίλησα με τον Δημήτρη. Καταλάβαμε ο ένας τον άλλο. Ήταν εύκολη απόφαση. Έχω μεγαλύτερη φωτιά μέσα μου, για να κάνω αυτή τη δουλειά στον Παναθηναϊκό».

Για τις μεταγραφικές προσθήκες και τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας: «Προφανώς θα έχουμε κάποιους νέους παίκτες. Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με ποιότητα. Να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα με σκληρή δουλειά και να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. Ξέρουμε ότι κάθε χρόνο γίνεται πιο δύσκολη η Ευρωλίγκα».

Για τα ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Καταλαβαίνω αυτή την ατμόσφαιρα. Από τη μεριά μου, θα προσπαθήσω να εστιάσω στο μπάσκετ. Αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα που πρέπει να περάσω στον κόσμο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Όλοι ξέρουν τον χαρακτήρα μου. Είναι παιχνίδια που πρέπει να τα ζούμε και να τα χαιρόμαστε».

Για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά με τον Άιζακ Μπόνγκα: «Ίσως. Μπορεί».

Για την πιθανότητα να επιστρέψει και ο Δημήτρης Διαμαντίδης στον οργανισμό του Παναθηναϊκού: «Θα είμαι πολύ χαρούμενος. Όχι για να παίξει, αλλά ποιος ξέρει;» (γέλια).

Για την επιστροφή των Άρη και ΠΑΟΚ και τον ανταγωνισμό που δημιουργείται: «Το θεωρώ εξαιρετικό. Η πόλη της Θεσσαλονίκης ξέρουμε τι σημαίνει για το μπάσκετ. Πρέπει να σέβεσαι όλους. Θα έχουμε δυνατό ανταγωνισμό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είναι καλό για το μπάσκετ. Να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι αυτό είναι καλό για το μπάσκετ».

Για το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας. Θα έχω χρόνο να δώσω μήνυμα προς τον κόσμο».

Πηγή: Sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α1: Τελευταία Ενημέρωση

Από το Σούνιο με αγάπη…

Από το Σούνιο με αγάπη…

Είναι πολλοί, από τα 35 και πάνω, που έμαθαν μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς... για αυτούς αυτή η επιστροφή ...
Λούης Νικολάου
 |  BASELINE