Απίθανο ματς διεξήχθη στο Telekom Center ανάμεσα σε Παναθηναϊκό AKTOR και ΠΑΟΚ για τον πρώτο αγώνα στη σειρά των ημιτελικών της Stoiximan GBL, με τους «πράσινους» να τα βρίσκουν σκούρα, ωστόσο στο φινάλε με την ποιότητα και την εμπειρία τους καθάρισαν το ματς στην παράταση με σκορ 114-102 και έκαναν το 1-0.
Καταπληκτικός ο «Δικέφαλος του Βορρά» που πέτυχε 50 πόντους στο ημίχρονο, τιμωρώντας συνεχώς την αέρινη αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, ενώ Στο τέλος επέστρεψε από το -11 (95-84) για να στείλει το ματς στην παράταση.
Στο έξτρα 5λεπτο οι «ασπρόμαυροι» δεν άντεξαν, λύγισαν και εν τέλει ηττήθηκαν, έχοντας ωστόσο μία καταπληκτική εικόνα.
Κορυφαίος όλων στην αναμέτρηση ο τρομερός Ματίας Λεσόρ, με τον Γάλλο σέντερ να πετυχαίνει 21 πόντους, ενώ μάζεψε και οκτώ ριμπάουντ. Από πλευράς «πράσινων» εξαιρετικός ήταν και ο Χέιζ-Ντέιβις ο οποίος σταμάτησε στους 18 πόντους με δύο ασίστ και πέντε ριμπάουντ. Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο ασταμάτητος ήταν ο Ταϊρί, με τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει 18 πόντους, συνάζοντας τους με έξι ασίστ και δύο ριμπάουντ.
Το ματς:
Με το πόδι πατημένο στο γκάζι ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στο ματς, κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό AKTOR και του έβαλε από νωρίς δύσκολα. Οι «πράσινοι» είχαν από το ξεκίνημα του ματς το προβάδισμα, με τη διαφορά να πηγαίνει στο +4 (10-6), με τους «ασπρόμαυρους» να μην τους επιτρέπουν να ξεφύγουν στο σκορ. Εκεί ξεκίνησε και η αντεπίθεση του «Δικέφαλου του Βορρά» και με εξαιρετικά ποσοστά από το τρίποντο έφτασε στο +6 (15-21) παγώνοντας προς στιγμήν το Telekom Center. Η διαφορά βέβαια στο φινάλε του δεκαλέπτου έφτασε στον πόντο (23-24).
Περίπου 2 λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου στο Telekom Center Athens απέναντι στον ΠΑΟΚ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, ο αρχηγός των «πράσινων», Κώστας Σλούκας, πάτησε ξανά παρκέ και πραγματοποίησε το come-back του.
Στη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ έδειχνε ακόμη πιο ανταγωνιστικός και επικίνδυνος, κάτι που ξάφνιασε μέχρι και τους παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR. Με το σκορ να αλλάζει χέρια συνεχώς, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να χτίσει μία διαφορά. Προς το τέλος του ημιχρόνου η αφέλεια του «τριφυλλιού» στην επίθεση και σε συνδυασμό με την ευστοχία των «ασπρόμαυρων» το ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ στο +5 (45-50) σκορ που δικαιολογούταν και απόλυτα από την εικόνα μέσα στο παρκέ.
Με φόρα μπήκε ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο 3ο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ να πυροβολά συνεχώς στην επίθεση και τον Παναθηναϊκό να παλεύει να μην του επιτρέψει να ξεφύγει στο σκορ. Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να φτάσουν στο +9 (54-63), ωστόσο κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός σαν να ξύπνησε και πήρε τα ηνία του ματς, ολοκληρώνοντας την περίοδο στο +2 (77-75).
Από εκεί ακριβώς που τελείωσε την προηγούμενη περίοδο ξεκίνησε και στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει την ασταθή άμυνα του ΠΑΟΚ και κατάφερε να εκτοξεύσει τη διαφορά μέχρι και σε διψήφιο αριθμό (95-84). Κάπου εκεί όμως σαν να θόλωσε με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται σε απόλυτο βαθμό. Ο Ταϊρί σήκωσε ολόκληρο το βάρος της ομάδας και με τρομερές εμπνεύσεις στην επίθεση έφερε τα πάντα σε ισορροπία στο φινάλε για το 96-96, στέλνοντας το ματς στην παράταση.
Στο έξτρα αυτό 5λεπτο ο ΠΑΟΚ δεν άντεξε στην πίεση και ο Παναθηναϊκός με την ποιότητα και την ψυχραιμία καθάρισε το ματς, με τη διαφορά να φτάνει έως και το +12 στο φινάλε για το τελικό 114-102.
Τα δεκάλεπτα: 23-24, 45-50, 77-75, 96-96, 114-102 (παράταση)
Πηγή: Sport-fm.gr






























