ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Προς τέλη Ιουνίου την επιστροφή στο ΝΒΑ

Η λίγκα και οι ιδιοκτήτες προετοιμάζονται για να παίξουν ξανά το καλοκαίρι

Το ΝΒΑ προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η έξαρση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι διοικήσεις των ομάδων έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για να παίξουν ξανά το καλοκαίρι, στο πιο αισιόδοξο σενάριο.

Εκφράζονται φόβοι πως η σεζόν μπορεί να χαθεί ολοκληρωτικά, καθώς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα σε συνεργασία με τους επιστήμονες εκτιμούν πως δεν θα μπορούν να γίνονται συγκεντρώσεις περισσοτέρων από 50 άτομα σε έναν χώρο για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες.

Ακόμη η λίγκα δεν έχει δώσει κάποια κατεύθυνση στις ομάδες ως προς το πόσο εκτιμάται ότι θα διαρκέσει αυτή η πρωτόγνωρη παύση εργασιών, ούτε κάποια συγκεκριμένη εκτίμηση για το πόσο θα πληγούν οικονομικά.

Σύντομα πάντως αναμένεται το ΝΒΑ να ενημερώσει τις ομάδες για τρία βασικά σενάρια: το οικονομικό κόστος του πρόωρου τέλους στη σεζόν, της συνέχισής της χωρίς φιλάθλους και της διεξαγωγής των αγώνων μόνο των playoffs με κόσμο.

Για την ώρα, υπάρχει ένα πλάνο υπό συζήτηση για διεξαγωγή αγώνων χωρίς κόσμο αλλά στις ομάδες δόθηκε οδηγία να αναζητήσουν ημερομηνίες στα γήπεδά τους ακόμη και μέσα στον Αύγουστο για τα playoffs, όπως και το να εξετάσουν τη χρησιμοποίηση μικρότερων κλειστών (ακόμη και των προπονητικών τους κέντρων) για τη διεξαγωγή αγώνων, αρκεί να έχουν τις μίνιμουμ προϋποθέσεις για μια στοιχειώδη τηλεοπτική παραγωγή. Είναι προφανές πως η λίγκα θέλει να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες έστω με την διεξαγωγή των playoffs και τα τηλεοπτικά έσοδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
NBA

NBA: Τελευταία Ενημέρωση

X