ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
19° Λευκωσία,
04 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Εντυπωσιακό αφιέρωμα του BBC στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της «μαύρης ιστορίας» στη Βρετανία

Έχοντας μπει πλέον στον Οκτώβριο το BBC, ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά μέσα στον πλανήτη, αποφάσισε να τιμήσει τον «Black History Month» για τη Μεγάλη Βρετανία, με ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αρχικά το εν λόγω αφιέρωμα περνά από την αρχή τη ζωή του «Greek Freak» και το πόσο δύσκολα ήταν τα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα, ζώντας μέσα στην φτώχεια, αλλά και το πόσο δεμένος έμεινε με την οικογένειά του, χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν πρωταθλητή, ακτιβιστή και έναν από τους πιο κυρίαρχους παίκτες της γενιάς του, ο «Greek Freak» είναι εξίσου μεγάλος σταρ στο γήπεδο όσο και εκτός».

Ακόμα, στέκεται και στην πολιτική του δράση όσον αφορά τη βία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, θυμίζοντας ένα μέρος από τον λόγο που είχε βγάλει τον Ιούνιο του 2020 όταν είχε βρεθεί στην πορεία για το «Black Lives Mattters» στο Μιλγουόκι, αναφέροντας: «Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και γι ‘αυτό είμαστε εδώ. Γι’ αυτό θα κάνω πορεία μαζί σας».

Τέλος, στέκεται και στο φιλανθρωπικό του έργο πίσω στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως «το 2019, εκτός σεζόν, ο Γιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος σε μια σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Έχουμε ακόμα πολλά χρόνια για τον Γιάννη, μόλις στα 26 είναι τρομακτικό αυτό που έχει ήδη επιτύχει και τι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτύχει στο μέλλον. Στο γήπεδο και εκτός αυτού, ο Greek Freak γίνεται σιγά σιγά είδωλο».

to10.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
NBA

NBA: Τελευταία Ενημέρωση

Ο νόμος του Γιάννη!

Ο νόμος του Γιάννη!

Ο Greek Freak έκανε ένα μεγαλοπρεπές μπλοκ την ώρα που...έκαιγε η μπάλα
24sports team
 |  NBA