Μετά τον χθεσινό γαλλικό «εμφύλιο» και την εμφατική νίκη της Μονακό επί της Βιλερμπάν, η αγωνιστική δράση στην Ευρωλίγκα συνεχίζεται απόψε με τέσσερις δυνατές και άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για την 12η στροφή του πρωταθλήματος.
Το πρώτο τζάμπολ θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου η Αναντολού Εφές (4-7) θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα (7-4) (19:30). Οι Τούρκοι προέρχονται από την αγχωτική εντός έδρας νίκη επί της Μπάγερν, με την οποία και έβαλαν τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων στη διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά, οι «μπλαουγκράνα» έκαναν το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» κόντρα σε Μπάγερν και Βίρτους, στα πρώτα παιχνίδια της μετά την απομάκρυνση του Πενιαρόγια. Το αποψινό παιχνίδι έχει μεγάλη βαρύτητα για τους Καταλανούς, αφού σήμερα θα κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του ο Τσάβι Πασκουάλ!
Στις 21:30, η Αρμάνι Μιλάνο θα φιλοξενήσει στο «Unipol Forum» την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα, Χάποελ Τελ Αβίβ. Οι Ιταλοί προέρχονται από την σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού, λυγίζοντας τους Πειραιώτες παρά τα αγωνιστικά τους προβλήματα. Και σήμερα, ο Έτορε Μεσίνα έχει να αντιμετωπίσει ουκ ο λίγα αγωνιστικά ζητήματα, αφού νοκ άουτ βρίσκονται οι Νίμπο, Μπούκερ, Μπράουν, Σέστινα και Ντιόπ, ενώ, οι Μπολμάρο και ΛεΝτέι θα κριθούν την τελευταία στιγμή. Όσον αφορά τους Ισραηλινούς, παραμένουν στην πρώτη θέση με ρεκόρ 8-3. Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε, βλέποντας το εκτός έδρας ρεκόρ τους να πέφτει στο 4-2.
Τέλος, στις 21:45, η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί στη «Movistar Arena» τη Ζάλγκιρις. Οι Ισπανοί ηττήθηκαν και στα δύο ευρωπαϊκά τους παιχνίδια την περασμένη εβδομάδα, κατρακυλώντας στην 11η θέση και στο 5-6. Απέναντί τους θα βρουν τους Λιθουανούς που και εκείνοι προέρχονται από δύο σερί νίκες, χάνοντας την επαφή με την κορυφή, αφού βρίσκονται στην 3η θέση με ρεκόρ 7-4.
Αναλυτικά η 12η αγωνιστική:
Τετάρτη 19/11
Βιλερμπάν-Μονακό 52-84
Πέμπτη 20/11
Αναντολού Εφές-Μπαρτσελόνα (19:30)
Παναθηναϊκός AKTOR-Dubai BC (21:15)
Αρμάνι Μιλάνο-Χάποελ Τελ Αβίβ (21:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζάλγκιρις (21:45)
Παρασκευής 21/11
Ολυμπιακός-Παρί (21:15)
Βίρτους Μπολόνια-Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:30)
Μπασκόνια-Μπάγερν Μονάχου (21:30)
Παρτίζαν-Φενέρμπαχτσε (21:30)
Βαλένθια-Ερυθρός Αστέρας (20:00)
Πηγή: sport-fm.gr





























