ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Από το 2026 ομάδα του Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα»

Με τους Άραβες να βάζουν συνολικά 75 εκατ. ευρώ στη διοργάνωση

Στην τελική ευθεία έχει μπει το μεγάλο deal της Ευρωλίγκας με το Ντουμπάι.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συμβούλιο των μετόχων, όπου θα παρθεί η απόφαση για το πως θα μπει στη διοργάνωση η ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη «Mundo Deportivo», δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια.

Το πρώτο αφορά σε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, με τους Άραβες να βάζουν συνολικά 75 εκατ. ευρώ στη διοργάνωση! Συγκεκριμένα, οι 13 μέτοχοι (μεταξύ αυτών φυσικά και οι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR) θα λάβουν από 1 εκατ. ευρώ ετησίως και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ θα πάνε στην Ευρωλίγκα (δηλαδή 2 εκατ. ευρώ ετησίως).

Από την άλλη, σύμφωνα με το δημοσίευμα τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο, το οποίο έχει κερδίσει περισσότερους πόντους. Αυτό, αφορά σε συμβόλαιο διάρκειας επτά ετών με την Ευρωλίγκα, αλλά με τους Άραβες να προσφέρουν συνολικά 69 εκατ. ευρώ. Κι αυτό γιατί, η ομάδα του Ντουμπάι θα συμμετέχει τα πρώτα δύο χρόνια αποκλειστικά στο Eurocup. Τα πρώτα 4 εκατ. ευρώ θα πάνε στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκας, δηλαδή, θα δώσει 2 εκατ. ετησίως. Από το 2026, που θα «προαχθεί» η ομάδα από τα ΗΑΕ στην Ευρωλίγκα, θα μοιράσει τα υπόλοιπα 65 εκατ. ευρώ στους 13 μετόχους για την επόμενη πενταετία, πάλι με τη μορφή του 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή της ομάδας του Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα η ομάδα που «κινδυνεύει» να χάσει τη θέση της στη διοργάνωση είναι η Βαλένθια, όπως αναφέρεται στη «Mundo Deportivo». Οι υπόλοιπες ομάδες που δεν είναι μέτοχοι, δηλαδή, Μονακό, Βίρτους Μπολόνια, Άλμπα Βερολίνου, Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρας φαίνονται… ασφαλείς.

Τέλος, προϋπόθεση για να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα η ομάδα από τα ΗΑΕ αποτελεί και η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή, όπως όλα δείχνουν θα είναι η Αδριατική λίγκα, η οποία με τη σειρά της θα ψηφίσει για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο μέσα στις επόμενες ημέρες. Εκεί, η ομάδα του Ντουμπάι θα προσφέρει ετησίως 1,5 εκατ. ευρώ στη διοργάνωση, ενώ το τελευταίο διάστημα συζητείται και το μέρος που θα στεγάσει τα κεντρικά της, με το φαβορί να είναι το Βελιγράδι.

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση