ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εsports: Ένας σύμμαχος στην εποχή του COVID-19

Ο παραδοσιακός αθλητισμός βασίζεται στα esports στην εποχή της κρίσης του κορωνοϊού

Εφραίμ Γεωργίου

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει χτυπήσει για τα καλά την καθημερινότητα μας σε όλους τους τομείς. Ένας από αυτούς είναι και ο τομέας του αθλητισμού στον οποίο αναμένεται να υπάρξουν τεράστιες ζημιές. Βέβαια ο αθλητισμός ήταν και η σημαντικότερη μορφή ψυχαγωγίας. Δισεκατομμύρια κόσμος έβλεπε κάθε εβδομάδα διάφορα αθλήματα. Απ’ το ποδόσφαιρο μέχρι και το σκουός.

Έτσι αυτή την εποχή η εναλλακτική λύση είναι απαραίτητη. Ο κόσμος χρειάζεται τον αθλητισμό (έστω να τον παρακολουθεί) για πραγματικά πολλούς λόγους. Γι’ αυτό και στην εποχή του κορωνοϊού τα esports λαμβάνουν μια διαφορετική διάσταση. Ο μικρός «αδερφός» των παραδοσιακών αθλημάτων έχει αναλάβει δράση.

Και η αλήθεια είναι πως τα esports είναι ένας σύμμαχος για όλους. Σαφώς μια σειρά από διοργανώσεις των esports έχουν επίσης επηρεαστεί και ακυρωθεί ένεκα κορωνοϊού όμως καθημερινά υπάρχουν εκατοντάδες αγώνες που μπορούν να παρέχουν υλικό στους φιλάθλους τη δεδομένη στιγμή και ένεκα της κρίσης.

Απ’ την μια η La Liga η οποία διοργάνωσε τουρνουά με ένα ποδοσφαιριστή από κάθε ομάδα να παίρνει το κοντρόλ απ’ το σπίτι του. Η F1 ανακοίνωσε μια σειρά από εικονικά Grand Prix, ενώ τέτοιους αγώνες θα δούμε και απ’ την Nascar αλλά και τo Supercars Championship. Τα ίδια ισχύουν και σε άλλα αθλήματα. Οι Pheonix Suns ανακοίνωσαν πως θα «συνεχίσουν» τη φετινή σεζόν απ’ το Twitch και μέσα απ’ το NBA 2K20, ενώ μπορείς να δεις και NHL.

Ασφαλώς άλλο τα παραδοσιακά αθλήματα και άλλο τα esports. Δεν λέμε η αίσθηση του γηπέδου δύσκολα θα αντικατασταθεί. Όμως είμαστε σε μια περίοδο κρίσης που η κανονικότητα δεν υπάρχει, ως εκ τούτου ναι τα esports είναι μια εναλλακτική λύση, ένας σύμμαχος που μπορεί να βοηθήσει (στο τομέα της ψυχαγωγίας) και να αναπληρώσει ως ένα βαθμό (για άλλους μικρό για άλλους μεγάλο) τον παραδοσιακό αθλητισμό που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα.

Sports: Τελευταία Ενημέρωση

X