ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H Κύπρος επιστρέφει στο παγκόσμιο καλεντάρι ορεινής ποδηλασίας

Η Κύπρος επιστρέφει στο παγκόσμιο καλεντάρι της Ορεινής Ποδηλασίας έπειτα από τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, σημειώνοντας πως το Υφυπουργείο θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου τα επόμενα χρόνια το Cyprus Sunshine Cup να αποκτήσει την παλιά του αίγλη.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο Cyprus Sunshine Cup, ο εμβληματικός διεθνής αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας που φιλοξενούσε η Κύπρος από το 1997 έως και το 2020, επέστρεψε φέτος στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) χάρη στην υποστήριξη από το Υφυπουργείο Τουρισμού. Ο αγώνας ξεκίνησε την Τετάρτη από την Αρχαία Αμαθούντα και ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο σε Τόχνη και Μαχαιρά.

«Είμαστε χαρούμενοι διότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν οκτώ μήνες, με συντονισμένη δράση του Υφυπουργείου Τουρισμού, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και των διοργανωτών απέδωσε εν τέλει καρπούς και η Κύπρος επιστρέφει στο παγκόσμιο καλεντάρι της Ορεινής Ποδηλασίας ύστερα από τέσσερα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Υφυπουργείο και να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν όλους αυτούς τους μήνες, προκειμένου να αναβιώσει ένας σπουδαίος αγώνας όπως το Cyprus Sunshine Cup, ο οποίος διεξαγόταν στο νησί μας αδιάληπτα από το 1997 έως και το 2020» επεσήμανε ο Υφυπουργός Τουρισμού, όπως αναφέρεται.

Ο Υφυπουργός σημείωσε πως το Cyprus Sunshine Cup υπήρξε ο ακρογωνιαίος λάθος της ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Κύπρο τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά και της προόδου της ποδηλασίας και της καλλιέργειας ποδηλατικής κουλτούρας στον τόπο.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου τα επόμενα χρόνια το Cyprus Sunshine Cup να αποκτήσει την παλιά του αίγλη, αν και όπως έχω ενημερωθεί, από φέτος κιόλας ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως επέλεξαν την Κύπρο και βρίσκονται ήδη στο νησί μας για προετοιμασία και για συμμετοχή στον αγώνα, παρά τον έντονο ανταγωνισμό από αγώνες που υπάρχουν την περίοδο αυτή στη Μεσόγειο και κυρίως στην Ισπανία», ανέφερε ο κ. Κουμής.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μεταξύ άλλων, στην Κύπρο βρίσκεται ο κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων Jaroslav Kulhavy που ήταν χρυσός στο Λονδίνο και αργυρός στο Ρίο και η Anne Terpstra της Ghost Factory, Νο 14 στην παγκόσμια κατάταξη.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΜΚ)

Άλλα Σπορ: Τελευταία Ενημέρωση