ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χρυσό και χάλκινο για την Κύπρο στους διεθνείς αγώνες ξιφασκίας στην Ελβετία

Το Σάββατο 8/2 και Κυριακή 9/2 η Κύπρος εκπροσωπούμενη από αθλητές του Σωματείου Ξιφασκίας Λευκωσίας, έλαβε μέρος στους Διεθνείς Αγώνες Ξιφασκίας «TOURNOI TISSOT DES CADETS DE LA RAPIERE 2020» στις ηλικιακές κατηγορίες U10, U12, U14 και U17 που διεξήχθησαν στην La Chaux de Fonds της Ελβετίας.

Ο Διονύσης Ραφαήλ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ανέβασε την Κύπρο στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία U10, χαρίζοντας έτσι μια δεύτερη μεγάλη νίκη για την Κύπρο μας, αφού πέρσι αγωνίστηκε και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του και στους Διεθνείς Αγώνες Ξιφασκίας «AUTOFACTOR BOSCH OPEN INTERNATIONAL FENCING TOURNAMENT 2019» στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Ο Ρόχαν Στυλιανός ΝΤΟΥΜΠΕΗ εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο για την χώρα μας κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία U12.

Άξια συγχαρητηρίων και η συμμετοχή των Κωνσταντίνου ΜΑΚΡΙΔΗ (U17), Βαρνάβα ΜΑΚΡΙΔΗ (U14), Ορέστη ΠΑΝΑΓΗ (U12) και Ιωάννη ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ (U12), που πάλεψαν σκληρά για μια θέση στο βάθρο.

Την Κυπριακή αποστολή συνόδευσε ο προπονητής τους Μάνταν ΣΙΝ ο οποίος δηλώνει: «Οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου αφού έλαβαν μέρος παιδιά από διάφορες χώρες γεγονός που δίνει την ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές να δοκιμάζουν τις τεχνικές τους και να εξελίσσονται και σε εθνικό επίπεδο. Αντιμετωπίσαμε άξιους αντιπάλους όμως καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη θέση μας στο βάθρο για άλλη μια φορά. Όλα τα παιδιά μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστούμε την διοργανώτρια χώρα για την πρόσκληση και την άψογη διοργάνωση. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, κο. Κυριάκο Τούμπα για την στήριξη του στις προσπάθειες μας.»

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X