ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ξεκίνημα για την Κύπρο σε πέντε αθλήματα

Στην εκκίνηση των Μεσογειακών θα αγωνιστούν αθλητές σε μπάντμιντον, καράτε, επιτραπέζια αντισφαίριση, πυγμαχία και γυμναστική

Με έναν χρόνο καθυστέρησης (αναβολή το 2021 λόγω Covid-19) αρχίζει σήμερα στο Οράν της Αλγερίας το αγωνιστικό πρόγραμμα των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, με συνολικά 16 Κύπριους αθλητές να ρίχνονται πρώτοι στη μάχη. Λίγες ώρες μετά την εντυπωσιακή τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο, η χώρα μας εκπροσωπείται σε πέντε αθλήματα. Συγκεκριμένα, η Κύπρος αρχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με μπάντμιντον, καράτε, επιτραπέζια αντισφαίριση, πυγμαχία και γυμναστική.

Καράτε και μπάντμιντον

Η αυλαία για την Κύπρο ανοίγει με το καράτε και το μπάντμιντον στις 11:00 ώρα Κύπρου (09:00 τοπική). Στο καράτε διαγωνίζονται την πρώτη μέρα έξι αθλητές και αθλήτριες σε διάφορες κατηγορίες κιλών. Συγκεκριμένα οι Ειρήνη Κοντού (50 kg), Χρίστος Θεοπέμπτου (60 kg), Μάρκος Ζίγκας Τσαγγαράς (67 kg), Παναγιώτης Λοϊζίδης (75 kg), Αριάννε Μίλες Γκονζάλες (55 kg) και Ανθή Στυλιανού (61 kg).
Την ίδια ώρα αρχίζουν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στο μπάντμιντον (ομαδικό) με τη χώρα μας να εκπροσωπείται από τους Χρίστο Χαϊλή, Αριστοτέλη Καττιρντζί Ραντζμπάρ, Ελένη Χριστοδούλου και Εύα Νουρ Καττιρντζί Ραντζμπάρ.

Επιτραπέζια αντισφαίριση

Θα ακολουθήσει για την Κύπρο η επιτραπέζια αντισφαίριση (12:30) στο ομαδικό. Την Κύπρο εκπροσωπούν στην ομαδική κατηγορία οι Ιωσήφ Ηλία, Σιαρπέλ Ηλία και Μάριος Γιάγκου.

Ενόργανη γυμναστική

Στη μάχη της πρώτης μέρας έχουμε και την ενόργανη γυμναστική. Την Κύπρο στους αγώνες εκπροσωπούν συνολικά οκτώ αθλητές και αθλήτριες. Σήμερα αγωνίζονται η 16χρονη Ευαγγελίνα Δημητρίου (η δεύτερη πιο νεαρή αθλήτρια της αποστολής) και η 20χρονη Τατιάνα Μπατσούρινα.

Τελευταία η πυγμαχία

Το τελευταίο σημερινό άθλημα για Κύπριο αθλητή είναι η πυγμαχία. Ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου θα αγωνιστεί στα 63kg στις 20:00.

 Η μικρότερη αθλήτρια της Κύπρου

 Οι Μεσογειακοί αγώνες πάντοτε έδιναν την ευκαιρία σε αρκετούς αθλητές να ζήσουν μια διεθνή εμπειρία από αγώνες υψηλού επιπέδου. Αυτό ισχύει και στη διοργάνωση του Οράν. Η κυπριακή αποστολή αποτελείται από 111 αθλητές και αθλήτριες, η πλειοψηφία των οποίων είναι νεαρής ηλικίας και θα ζήσουν για πρώτη φορά την εμπειρία αγώνων του εξωτερικού. Μία από αυτές τις αθλήτριες είναι η Κωνσταντίνα Μαρκίδου, η οποία σε ηλικία 16 χρονών (ημ. γέννησης 15/2/2006) θεωρείται ως η νεαρότερη αθλήτρια της κυπριακής αποστολής.

Η Κωνσταντίνα αγωνίζεται στην σκοποβολή και στην Αλγερία θα αγωνιστεί στην κατηγορία του σταθερού στόχου. Διατηρεί το παγκύπριο ρεκόρ στην κατηγορία της με 616,9 βαθμούς, ενώ έχει κερδίσει και την 1η θέση στους παγκύπριους αγώνες. Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι η 16χρονη βραβεύτηκε από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ως η καλύτερη νεανίδα σκοπεύτρια της χρονιάς.

Γνωρίσαμε την Κωνσταντίνα με το που φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Οράν και της ζητήσαμε δύο λόγια ενόψει της πρώτης της αποστολής με την Εθνική ομάδα της Κύπρου. Αναλυτικά η δήλωση της: «Ο στόχος μου είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου, να ζήσω την εμπειρία και να πάρω όσα περισσότερα μπορώ από τους αγώνες. Είναι αρκετά σημαντικό για μένα ότι προκρίθηκα σε αυτούς τους αγώνες, γιατί ανταμείφθηκε η σκληρή μου δουλειά».

 Θεόδωρος Τσιολάκης: Απεσταλμένος ΕΑΚ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση