ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
32° Λευκωσία,
25 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Θρίαμβος της Καρολίνας Πελενδρίτου στο Βερολίνο

Με ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στις αποσκευές της φεύγει από το Βερολίνο η Καρολίνα Πελενδρίτου

Με ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στις αποσκευές της φεύγει από το Βερολίνο η Καρολίνα Πελενδρίτου. Στον πρώτο της αγώνα μετά το «Τόκυο 2020» και τελευταίο πριν το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μαδέιρα, η Πελενδρίτου εμφανίστηκε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, παρότι προετοιμάστηκε μετ’ εμποδίων.

Βάσει του αυτοματοποιημένου συστήματος βαθμών (point system) των αγώνων – αθλήτριες με διαφορετικού τύπου αναπηρίες διαγωνίζονταν μαζί – με 36.16 η Πελενδρίτου κέρδισε τα 50μ πρόσθιο σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, τρία εκατοστά έξω από το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ. Στα 50μ ελεύθερο πέτυχε χρόνο 29.87 και ήταν δεύτερη. Ο χρόνος που της είχε χαρίσει το χάλκινο στο «Τόκυο 2020» ήταν 29.79.

«Καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε»

«Είμαι ένα από τα πιo μεγάλα μίτινγκ στον κόσμο. Είμαι περήφανη που ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στο Βερολίνο. Βάσει του πλάνου του προπονητή μου Στυλιανού Κακαβογιάννη στόχος ήταν να γίνουν κάποιες κούρσες για να δούμε που βρισκόμαστε. Πήγαμε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. Ήταν εξαιρετικά δύσκολοι οι τελευταίοι μήνες. στις 26 Δεκεμβρίου είχα προσβληθεί από γρίπη Η1Ν1 που με ταλαιπώρησε έναν μήνα. Μετά έμεινα άλλον ένα μήνα πίσω από το πρόσθιο λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Τα αποτελέσματα χαροποιούν ιδιαίτερα τόσο εμένα όσο και το προπονητικό και επιστημονικό μου επιτελείο το οποίο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη» δηλώνει από τη γερμανική πρωτεύουσα η 35χρονη, τρεις φορές Ολυμπιονίκης.

Το μίτινγκ του Βερολίνου ήταν και ο πρώτος αγώνας της Πελενδρίτου στο νέο Ολυμπιακό kύκλο ο οποίος θα την φέρει στο «Παρίσι 2024».

Και σε αυτή της την προσπάθεια η Πελενδρίτου είχε πλάι της τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την εταιρεία Χαραλαμπίδης – Κρίστης, την κυπριακή φαρμακοβιομηχανία Remedica και την Swans Japan.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση