ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλη Μαρτίου η Πάφος γεμίζει ποδηλάτες/τριες για το Cyprus Gran Fondo 2024

Θα λάβει χώρα από τις 29 μέχρι τις 31 Μαρτίου

Γι’ ακόμη μια χρονιά η Πάφος και οι γύρω από αυτήν περιοχές, θα γεμίσουν ποδηλάτες/τριες από διάφορες χώρες του κόσμου για τις ανάγκες ενός από τους μεγαλύτερους ποδηλατικούς αγώνες που γίνεται στην Κύπρο, του Gran Fondo. Συγκεκριμένα το Skoda Cyprus Gran Fondo 2024, που κάθε χρονιά συμβάλλει στην τόνωση των διάφορων τομέων της οικονομίας (π.χ. καταλύματα, εστιατόρια κ.α.), θα λάβει χώρα από τις 29 μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Το Skoda Cyprus Gran Fondo εδώ και πέραν της μίας δεκαετίας έχει εδραιωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά event που διεξάγεται στην Κύπρο, με βάση τον μεγάλο αριθμό συμμετοχής ποδηλατών/τριών, αλλά και τις χώρες προέλευσης τους. Στην περσινή διοργάνωση είχαν λάβει μέρος πέραν των 500 αθλητών και αθλητριών από 40 διαφορετικές χώρες, ενώ το ρεκόρ συμμετοχών υπάρχει από το 2019 οπότε και αγωνίστηκαν περίπου 650 αθλητές/τριες.

Η διοργάνωση είχε ξεκινήσει το 2012 ως Volkswagen Cyprus Cycling Tour κι από το 2017 εντάχθηκε στο καλεντάρι UCI Gran Fondo World Series ως Cyprus Gran Fondo. Φέτος αποτελεί έναν από τους 24 σταθμούς στο πρόγραμμα με προορισμό το Aalborg της Δανίας, όπου τον Αύγουστο θα γίνει ο τελικός του Gran Fondo.

Διοργανωτής του Skoda Cyprus Gran Fondo είναι η Activate Cyprus, εταιρεία με τεράστια πείρα στα ποδηλατικά δρώμενα, με μεγάλες πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες στον ποδηλατικό και τουριστικό αθλητισμό. Ο αγώνας σταδιακά έχει εξελιχθεί σε μία τεράστια ποδηλατική διοργάνωση, η οποία με την παρουσία πολλών ξένων αθλητών από το εξωτερικό ενισχύει με ποικίλους τρόπους τον τουριστικό και οικονομικό τομέα του νησιού και κυρίως της Πάφου και των περιχώρων της, όπου εξελίσσεται η τριήμερη δράση.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Το Skoda Cyprus Gran Fondo 2024 θα αρχίσει με την ατομική χρονομέτρηση την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, με τους αθλητές (Expert) να καλούνται να διανύσουν απόσταση 28.3χλμ από τα Νικόκλεια στο Πραστειό και πίσω. Οι αθλούμενοι (Sportive) θα κάνουν μια διαδρομή απόστασης 55,5χλμ.

Το Σάββατο (30/03) θα είναι η μεγαλύτερη απόσταση, με τη διαδρομή να ξεκινάει από την Πάφο και να καταλήγει στα Κούκλια, ενώ την Κυριακή 31 Μαρτίου, είναι προγραμματισμένο η δράση να εξελιχθεί από την Πάφο μέχρι την Τσάδα με τη διαδρομή να διαρκεί 59,2χλμ.

Κατά τη δεύτερη και τρίτη ημέρα θα γίνουν επίσης οι διαδρομές του Medio Fondo Race, που απευθύνεται σε άνδρες άνω των 60 ετών και γυναίκες άνω των 50, με την διαδρομή του Σαββάτου να είναι απόστασης 89,3χλμ. και αυτή της Κυριακής 50,6χλμ.

Τονίζεται ότι το 25% από κάθε κατηγορία θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα UCI Gran Fondo του 2024 τον Αύγουστο στη Δανία.

Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Skoda και μεγάλος χορηγούς το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic, ο Δήμος Πάφου, το Cyclo Shop και η ΕΤΑΠ Πάφου ενώ υποστηρίζουν η Motolife Tours και ο ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ. Τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, τις διαδρομές και τα πακέτα συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο https://www.activatecyprus.com/granfondocyprus .

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση