ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο IDM Berlin ο πρώτος φετινός αγώνας της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2023

Η Καρολίνα Πελενδρίτου θα αγωνιστεί σε τρία αγωνίσματα

Από το Βερολίνο ξεκινάνε και το 2023 οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την τρεις φορές Χρυσή Παρα-Ολυμπιονίκη Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία θα λάβει μέρος στο IDM Berlin, αγώνας που περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του World Para Swimming Series και θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 11-14 Μαΐου .

Το διεθνές μίτινγκ συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και πάντα διεξάγεται 2-2,5 μήνες πριν από τη σημαντικότερη διοργάνωση της χρονιάς, είτε είναι Παγκόσμιο, είτε Ευρωπαϊκό, είτε Παραολυμπιακοί. Φέτος, προορισμός είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μάντσεστερ που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 31 Ιουλίου και 6 Αυγούστου.

«Σχεδόν κάθε χρόνο πηγαίνουμε στον συγκεκριμένο αγώνα εδώ και χρόνια, οπότε νιώθω και λίγο σα να κολυμπάω εντός έδρας. Είναι ένας αγώνας πολύ καλά οργανωμένος και έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις» αναφέρει η 36χρονη κολυμβήτρια, κάτοχος έξι Παρά-Ολυμπιακών μεταλλίων.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, μία από τις 53 χώρες που έχουν έστω και ένα αθλητή στη φετινή διοργάνωση. Θα αγωνιστεί σε τρία αγωνίσματα: την Πέμπτη (11/05) στα 100μ πρόσθιο SB11 και το Σάββατο (13/05) στα 50μ. πρόσθιο SB11 και στα 50μ ελεύθερο S11.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κούρσα αγωνίζονται αθλήτριες με διάφορες αναπηρίες και τα αποτελέσματα προκύπτουν στη βάση ενός συστήματος βαθμολόγησης (point system). Υπενθυμίζεται ότι πέρσι στο Βερολίνο η Πελενδρίτου είχε προσθέσει στην πλούσια συλλογή της ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο.

Στην αποστολή μαζί με την Πελενδρίτου βρίσκονται ο προπονητής Στυλιανός Κακαβογιάννης, ο βοηθός-τάπερ Iωάννης Αλεξάκης, ο αρχηγός Ευθύμιος Πολυδώρου, καθώς και η φυσικοθεραπεύτρια Ελένη Μπινιάρη.

Την Πελενδρίτου στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ την χορηγούν η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία Remedica, η BMW Hellas, η γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης/ Κρίστης, η Prime Insurance, η SWANS και το ΤΑΤΟΪ Club.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση