ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στις 12 Ιανουαρίου 2023 διεξάγεται η 50ή Γιορτή των Αρίστων της ΕΑΚ

Όλες οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης

Λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από τη διεξαγωγή της 50ής Γιορτής των Αρίστων η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) ανακοινώνει όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη σημαντικότερη αθλητική τελετή βραβεύσεων στην Κύπρο.

Η επερχόμενη Γιορτή θα έχει ως θέμα της τα 50άχρονα της Οργάνωσής μας και θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, μερικές εκατοντάδες μέτρα από εκεί όπου διεξήχθη για πρώτη φορά, πριν από μισό αιώνα η Γιορτή των Αρίστων, στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας.

Την παραγωγή και μετάδοση για τη φετινή χρονιά έχει αναλάβει το ΡΙΚ.

Η ΕΑΚ, ακούγοντας και λαμβάνοντας υπόψιν της σχόλια, είτε θετικά είτε αρνητικά, έχει ως επιδίωξη η επόμενη εκδήλωση να είναι σημαντικά βελτιωμένη από την περσινή χρόνια. Ένα στοιχείο που τονίστηκε από τη 49η Γιορτή Αρίστων, ήταν η μεγάλη διάρκεια και γι΄ αυτό έχει αποφασιστεί -και έτσι θα σχεδιαστεί- η 50ή Γιορτή Αρίστων να ολοκληρωθεί με μέγιστο χρόνο τα 85 λεπτά.

Όπως είθισται, και η φετινή Γιορτή των Αρίστων βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) και σε αυτήν θα προσκληθούν η πολιτική και η αθλητική ηγεσία της χώρας μας.

Η Γιορτή ανήκει στους αθλητές
Φυσικά, κεντρικά πρόσωπα θα είναι οι αθλητές, αθλήτριες και ομάδες που θα αναδειχθούν κορυφαίοι μέσω της ψηφοφορίας των μελών της ΕΑΚ και οι οποίοι θα τιμηθούν στη διάρκεια της τελετής. Σημειώνεται ότι την καταμέτρηση των ψήφων, από τα ψηφοδέλτια των αθλητικών συντακτών, θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, πιστοποιώντας για ακόμη μία χρονιά το αδιάβλητο της διαδικασίας. Επιπλέον, για να διασφαλιστεί ο όσο το δυνατόν ορθότερος καταρτισμός της λίστας υποψηφίων για κορυφαίοι της χρονιάς, η ΕΑΚ βρίσκεται σε επαφή με τις αθλητικές ομοσπονδίες, ενώ επιτροπή, αποτελούμενοι από εξω-διοικητικά μέλη της ΕΑΚ, θα επιβλέψουν τον καταρτισμό της λίστας.

Πλησιάζοντας προς την ημερομηνία διεξαγωγής της Γιορτής των Αρίστων, θα ανακοινωθούν, ο παραλήπτης του φετινού Αριστείου, όλοι οι βραβευθέντες και οι πεντάδες των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και τριάδες των ομάδων ανδρών και γυναικών, όπως και όσοι θα τιμηθούν φέτος με τα έπαθλα της ΕΑΚ.

Άλλη μια προσθήκη φέτος, θα είναι η ονομαστική πρόσκληση προς όλους τους αθλητές και αθλήτριες αλλά και ανθρώπους του αθλητισμού, που έχουν τιμηθεί σε Γιορτή Αρίστων, από τη δεκαετία του ’70 και έπειτα, για να παρευρεθούν στην τελετή.

Χορηγοί και υποστηρικτές
Για να γίνει εφικτή η διοργάνωση της Γιορτής Αρίστων, καθοριστική είναι η στήριξη των χορηγών της ΕΑΚ. Τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές Hercules, Psaltis Auto Parts και CNP CYPRIALIFE. Τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), υπό την αιγίδα του οποίου βρίσκεται η τελετή. Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) για την τηλεοπτική παραγωγή και μετάδοση. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την καταμέτρηση της ψηφοφορίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση