ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
23° Λευκωσία,
26 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Στην 42η θέση ο Γιάννος Κουγιουμτζιάν στο Giant Slalom

Σημαντική επίδοση για τον κυπριακό αθλητισμό

Ξεπερνώντας τις δυσκολίες που δημιούργησαν οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, ο Γιάννος Κουγιουμτζιάν κατέλαβε την 42η θέση επί συνόλου 89 αθλητών, στο αγώνισμα της Γιγαντιαίας Κατάβασης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.

Ο 25χρονος σκιέρ, κατάφερε να ολοκληρώσει και τις δύο καταβάσεις, κάτι που κατάφεραν μόλις 46 σκιέρ. Κατέκτησε στην 1η κατάβαση την 50η θέση με χρόνο 1.20.66. Οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που δημιούργησε η βαριά χιονόπτωση κατά την ώρα διεξαγωγής του αγώνα που γέμισε την πίστα με μαλακό χιόνι, ο αέρας και η ομίχλη, αποτέλεσαν την αιτία ώστε αρκετοί από τους συμμετέχοντες να έχουν πτώση και να αποκλειστούν από την πρώτη κατάβαση.

Η δεύτερη κατάβαση καθυστέρησε να ξεκινήσει, λόγω των καιρικών συνθηκών και σε αυτήν ξεκίνησαν 54 σκιέρ. Και σε αυτή την περίπτωση ο Κουγιουμτζιάν έκανε αυτό που έπρεπε, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του, φτάνοντας στην 42η θέση και αφήνοντας πίσω του στην 43η θέση, τον αθλητή από την Τουρκία κατά 21 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο συνολικός χρόνος του Κουγιουμτζιάν και στις δύο καταβάσεις ήταν 2.42.51.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ελβετός Όντερματ, το αργυρό ο Σλοβένος Κράνιετς και το χάλκινο ο Γάλλος Φεβρ.

Ο Κουγιουμτζιάν θα αγωνιστεί την ερχόμενη Τετάρτη στο αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση