ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη συνεδρία του Δ.Σ. της AIPS Europe ο πρόεδρος της ΕΑΚ Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Πρώτη συνεδρία του νέου ΔΣ της AIPS Europe

Την πρώτη της συνεδρία πραγματοποίησε το νέο διοικητικό συμβούλιο της AIPS Europe, το οποίο εξελέγη τον περασμένο Οκτώβριο στο παγκόσμιο Κογκρέσο της AIPS. Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, τα δώδεκα μέλη του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικογράφων συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, με μια σειρά από σημαντικά θέματα στην ατζέντα.

Στη συνεδρία, που φιλοξενήθηκε στο οίκημα της Τουρκικής Ένωσης Αθλητικογράφων (TSYD), συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), Ηρόδοτος Μιλτιάδους, με την ιδιότητα του ταμία του Δ.Σ. της AIPS Europe.

Η επόμενη συνεδρία της AIPS Europe θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, στο περιθώριο του Κονγκρέσου της AIPS, στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας

Τη συνεδρία του Δ.Σ. της AIPS Europe φιλοξένησαν η TSYD και ο Οργανισμός Τουριστικής Προώθησης και Ανάπτυξης της Τουρκίας. Οικοδεσπότης ήταν ο γενικός γραμματέας της AIPS Europe, Μουράτ Ατσά, ο οποίος στην τελετή έναρξης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους από τις δώδεκα χώρες και έκανε αναδρομή στην ιστορία της TSYD. Την τουρκική κυβέρνηση εκπροσώπησε στην τελετή έναρξης ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού για διεθνή θέματα Ahmet Temurci.

Στη συνεδρία, που ακολούθησε, το Δ.Σ. της AIPS Europe εξέτασε μια σειρά από θέματα. Συζητήθηκε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τρόποι στήριξης των Ουκρανών δημοσιογράφων. Το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της Ουκρανικής Ένωσης Αθλητικογράφων Ολεκσάντρ Γκλιβίνσκι, κατέθεσε σχετικό υπόμνημα για υιοθέτηση από το Δ.Σ., το οποίο έγινε αποδεκτό.

Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία της AIPS Europe με ευρωπαϊκές αθλητικές ομοσπονδίες. Ήδη υπογράφηκαν μνημόνια συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες Ταεκβοντό, Άρσης Βαρών, Τζούντο, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με την UEFA. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα μάρκετινγκ, προβολής, προσέλκυσης εσόδων και σύσφιξης σχέσεων μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών χωρών.

Η επόμενη συνεδρία της AIPS Europe θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, στο περιθώριο του Κονγκρέσου της AIPS, στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας.

Στη συνεδρία του Δ.Σ. παρευρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ., με τον πρόεδρο Τσαρλς Καμενζούλι (Μάλτα), τον αντιπρόεδρο Γκιόργκι Ζόλοσι (Ουγγαρία), τον γ.γ. Μουράτ Ατσά (Τουρκία), τον ταμία Ηρόδοτο Μιλτιάδους (Κύπρος), τον β. γ.γ. Νάιντεν Τοντόροφ (Βουλγαρία), και τα μέλη του Δ.Σ. Ασπασία Βελονάκη (Ελλάδα), Γκάσπερ Μπόλχαρ (Σλοβενία), Τζιανφράνκο Κόπολα (Ιταλία), Ολεκσάντρ Γκλιβίνσκι (Ουκρανία), Ναργκίζ Μαχμουντζάντα (Αζερμπαϊτζάν), Μίχαελ Σουν (Αυστρία), Ζουράμπ Ταλακβάντζε (Γεωργία).

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στον Πύργο του Γαλατά και στη Μεγάλη Οδό του Πέραν (οδός Ιστικλάλ).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση