ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
25° Λευκωσία,
26 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Στη Λεμεσό το 32ο διεθνές φεστιβάλ μπριτζ

Στη Λεμεσό και το ξενοδοχείο Ναβάρια θα διεξαχθεί μεταξύ 18-22 Μαρτίου το 32ο διεθνές φεστιβάλ μπριτζ.

Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος πάνω από εκατό παίκτες του πνευματικού αυτού αθλήματος από διάφορες χώρες (Ελλάδα, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Λιθουανία κ.α. ) καθώς και Κύπριοι αθλητές.

Θα διεξαχθεί πρώτα ο τριήμερος διαγωνισμός ζευγών και μετά ο διήμερος διαγωνισμός ομάδων, ενώ θα διεξαχθεί επίσης και αγώνας μαθητών/αρχαρίων. Στην τελετή λήξης του φεστιβάλ θα δοθούν έπαθλα και χρηματικά βραβεία στους νικητές.

Το μπριτζ είναι ένα από τα πέντε πνευματικά παιχνίδια που λαμβάνουν μέρος στους παγκόσμιους αγώνες πνευματικών παιχνιδιών. Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο, σε πέντε ηπείρους και σε 130 χώρες, παίζουν μπριτζ.

Έχει αποδειχθεί ότι το παιχνίδι αυτό δρα ευεργετικά στην ανάπτυξη του μυαλού, ότι προλαμβάνει κάποιες πνευματικές ασθένειες και ότι διατηρεί τους ηλικιωμένους, νεότερους. Χρησιμοποιείται και στην παιδεία ως υποβοηθητικό εργαλείο για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και βοηθά επίσης στη συμπεριφορά, στην λογική τοποθέτηση καθώς και στις τεχνικές του μυαλού (μαθηματικά, συχνότητες κλπ), στη μνήμη και στη συγκέντρωση,

Το να παίζει κανείς μπριτζ είναι η καλύτερη γυμναστική του μυαλού σε όλες τις ηλικίες και μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ.

Στην Κύπρο έχει ενταχθεί στα επιμορφωτικά μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας και προς το παρόν διδάσκεται σε παιδιά ιδιωτικών σχολών.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση