ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
22° Λευκωσία,
26 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Πρώτη διεθνής εμφάνιση για τον παρά-αθλητή Αλέξανδρο Μιχαηλίδη

Συμμετείχε σε παρά-κολυμβητικούς αγώνες στο Αμπερντίν, μαζί με τον προπονητή του Θωμά Τσιοπανή

Στους Παρά-Κολυμβητικούς Αγώνες World Series στο Αμπερντίν της Σκωτίας έλαβε μέρος ο κολυμβητής Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, στην πρώτη του διεθνή συμμετοχή σε παρά-αθλητικό αγώνα. Τον Κύπριο αθλητή συνόδευσε ο προπονητής του Θωμάς Τσιοπανής, με τους δύο να αποτελούν την αποστολή της ΚΕΠΕ στη διοργάνωση.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 97 αθλητές από 13 χώρες, μεταξύ τους Παρά-Ολυμπιονίκες του «Τόκιο 2020», αποδεικνύοντας έτσι το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, η οποία διεξήχθη το τετραήμερο 17-20 Φεβρουαρίου 2022. Ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης εντάχθηκε στις κατηγορίες S5 και SB4 (άτομα με κινητική αναπηρία) και έλαβε μέρος στα αγωνίσματα 100μ ελεύθερο, 100μ πρόσθιο και 50μ ύπτιο.

Ο Κύπριος κολυμβητής, μιλώντας για την πρώτη του συμμετοχή σε παρά-αθλητικό αγώνα, είπε: «Μου δόθηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, για πρώτη φορά, σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Ήταν μια καλή αρχή, τώρα χρειάζεται αρκετή προπόνηση και υπομονή για να ανέβουμε πιο ψηλά».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του, Θωμάς Τσιοπανής, είπε: «Ήταν η πρώτη μας συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση, η οποία μας έδωσε χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες για τη συνέχεια. Το σημαντικότερο για εμάς είναι ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κατηγοριοποίησης. Πλέον γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται ο Αλέξανδρος και έτσι μπορούμε να καθορίσουμε τους στόχους μας και τα βήματα που χρειάζονται για να τους πετύχουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος στόχος του Αλέξανδρου Μιχαηλίδη είναι η αποκόμιση εμπειριών και η συγκομιδή βαθμών, έτσι ώστε να βοηθηθεί η προσπάθειά του για εξασφάλιση συμμετοχής στους Παρά-Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση