ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρούσα η ΕΑΚ στο 85ο Κογκρέσο της AIPS στη Σεούλ

Έγινε 8 - 11 Μαΐου 2023

Η Σεούλ φιλοξένησε μεταξύ 8 και 11 Μαΐου 2023 το 85ο Κογκρέσο της AIPS, της παγκόσμιας ένωσης αθλητικών συντακτών. Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) ήταν παρούσα στην πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας με τον πρόεδρό της και ταμία της AIPS Europe, Ηρόδοτο Μιλτιάδους.

Το Κογκρέσο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Sofitel Ambassador, με μια σειρά από σημαντικά θέματα στην ατζέντα. Σημαντικότερο απ’ όλα ήταν η έγκριση -με συντριπτική πλειοψηφία 65 θετικών ψήφων από 68 χώρες που είχαν το δικαίωμα της ψήφου- των καταστατικών αλλαγών της AIPS. Το νέο καταστατικό ετοιμάστηκε τον τελευταίο χρόνο από ειδική επιτροπή μελών της Ένωσης και τον δικηγόρο της AIPS Jean-Philippe Rochat. Οι αλλαγές στο καταστατικό, στόχο έχουν να εκμοντερνίσουν την AIPS και τον τρόπο λειτουργίας της.

Το Κογκρέσο απασχόλησαν διάφορα θέματα που αφορούν το επάγγελμα του δημοσιογράφου του αθλητικού ρεπορτάζ. Βασικό θέμα συζήτησης, ήταν η είσοδος της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο της δημοσιογραφίας και κατά πόσον αυτό αποτελεί θετικό ή αρνητικό γεγονός. Το συμπέρασμα που βγήκε είναι πως κατ’ αρχήν απαιτούνται ξεκάθαρες νομοθετικές ρυθμίσεις, ενώ αναλύθηκε η ανάγκη για διατήρηση της ανθρώπινης επαφής στο δημοσιογραφικό υλικό που παράγεται.

Παρουσιάσεις έκαναν στους συνέδρους, η UEFA για το «Euro 2024», οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», η FISU για τους Πανεπιστημιακούς Αγώνες «Chengdu 2021» που θα διεξαχθούν το 2023 και η UNESCO.

Στα πλαίσια του Κογκρέσου, διεξήχθη και η γενική συνέλευση των ηπειρωτικών συνδέσμων. Στη συνέλευση της AIPS Europe, έγινε παρουσίαση του έργου του νέου διοικητικού συμβουλίου στους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας του, ενώ ο ταμίας της AIPS Europe και πρόεδρος της ΕΑΚ, παρουσίασε την οικονομική κατάσταση της AIPS Europe, καθώς και την εικόνα πανευρωπαϊκά σε ό,τι αφορά τις δημοσιογραφικές κάρτες που εκδίδει η παγκόσμια ένωση αθλητικού Τύπου. Επιπλέον, η AIPS Europe εξέδωσε ανακοίνωση με ξεκάθαρη υποστήριξη των δημοσιογράφων της Ουκρανίας και των αιτημάτων τους.

Αντιπροσωπεία της AIPS Europe, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Charles Camenzuli και τον αντιπρόεδρο Gyorgy Szollosi, συναντήθηκε με τον κ. Thomas Giordano, υπεύθυνο της UEFA σε θέματα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων. Μαζί του, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλητικογράφοι στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια στην Ευρώπη και τρόποι αντιμετώπισης των δυσκολιών.

Το 86ο Κογκρέσο της AIPS, το οποίο θα διεξαχθεί το 2024, οπόταν θα συμπληρωθούν 100 χρόνια ζωής του συνδέσμου, θα διεξαχθεί στην Ισπανία και την πόλη Santa Susanna, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βόρεια από τη Βαρκελώνη. Επιπλέον, στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, θα διεξαχθεί στην έδρα της UNESCO, επετειακή εκδήλωση της AIPS, η οποία ιδρύθηκε το 1924 στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθησαν τότε στη γαλλική πρωτεύουσα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση