ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ώρα για δράση στον αγώνα ποδηλατικής ανάβασης «0-2000 Challenge»

Διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο

Με τη συμμετοχή πέραν των 150 αθλητών/τριών διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου ο αγώνας ποδηλατικής ανάβασης «0-2.000 Challenge», με τους συμμετέχοντες να επιδιώκουν να νιώσουν το αίσθημα της ανόδου στο ψηλότερο σημείο της Κύπρου, ξεκινώντας την προσπάθειά τους από το χαμηλότερο επίπεδο, την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι συμμετέχοντες είναι στην πλειοψηφία τους Κύπριοι ή ξένοι που κατοικούν στην Κύπρο, ενώ αρκετοί έχουν φθάσει από το εξωτερικό αποκλειστικά για να λάβουν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση, που προσφέρεται τόσο ως μία δυνατή πρόκληση, όσο και για προπόνηση. Πέραν των δέκα χωρών έχουν εκπρόσωπο στον αγώνα. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν συμμετέχοντες από Γερμανία, Ρωσία, Αγγλία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ιταλία, Σλοβακία, Ελλάδα, ΗΠΑ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο αγώνας, ο οποίος διοργανώνεται για 12η φορά από την Activate Cyprus, εντάσσεται στο πρόγραμμα του 16ου Troodos Sports Festival.

Αρχή με μεγάλη ανάβαση

Το σύνθημα της εκκίνησης στον αγώνα θα δοθεί το πρωινό του Σαββάτου, στις 07:15, από τον Μόλο Λεμεσού, με την χρονομέτρηση να ξεκινάει από το Φράγμα Κούρη. Οι συμμετέχοντες μέσα από μία διαδρομή που αναδεικνύει υπέροχα χωριά του νησιού, όπως το Πέρα Πεδί και οι Πλάτρες, θα φθάσουν μετά από 73.8χλμ ανηφορικής ποδηλασίας στην κορυφή του Ολύμπου, σε υψόμετρο κοντά στα 2.000μ. Την ίδια ημέρα θα γίνει επίσης ο αγώνας μικρότερης ανάβασης «0-1.000 Challenge» για αρχάριους ποδηλάτες, με τον τερματισμό να είναι καθορισμένος στο Πέρα Πεδί, έπειτα από 59.6χλμ. Επιπλέον, για πρώτη φορά θα υπάρξουν δοκιμαστικά για Gravel Race με τη συμμετοχή πέντε ποδηλατών, έπειτα από πρόκληση των διοργανωτών.

Αφετηρία από τον Καλοπαναγιώτη

Η δράση θα συνεχιστεί την Κυριακή (02/06) με το σημείο αφετηρίας να είναι στον Καλοπαναγιώτη, από όπου θα ξεκινήσει η διαδρομή των 23,4χλμ, στις 09:30. Με πέρασμα από Μουτουλλά, Λεμύθου και Πρόδρομο και με θέα τα χωριά Καμινάρια και Τρεις Ελιές, οι ποδηλάτες/τριες θα κατακτήσουν την κορυφή του Ολύμπου.

Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, στις 12:45 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν οι απονομές για κάθε ημέρα. Οι τελετές παράδοσης των μεταλλίων θα γίνουν στην Πλατεία Τροόδους.

Τον αγώνα «0-2.000 Challenge» διοργανώνει η Activate Cyprus. Χορηγοί είναι η ΕΤΑΠ Τροόδους, το μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ, οι Χυμοί Λανίτη και η ασφαλιστική Atlantic, ενώ υποστηρίζουν η Κοινότητα Καλοπαναγιώτη, το Troodos Hotel και η optcycling.ro. Διεξάγεται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.activatecyprus.com/0-2000cyclingchallenge.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση