ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Skoda Cyprus Gran Fondo 2024

Συμμετέχουν πέραν των 400 ποδηλατών από 45 διαφορετικές χώρες.

Με τη διεξαγωγή της διαδρομής ατομικής χρονομέτρησης 28.6χλμ και της απόστασης 57χλμ για τους Sportive ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Skoda Cyprus Gran Fondo 2024, αγώνα τον οποίο διοργανώνει η Αctivate Cyprus και στον οποίο συμμετέχουν πέραν των 400 ποδηλατών από 45 διαφορετικές χώρες.

Τον ταχύτερο χρόνο στην ατομική χρονομέτρηση κατέγραψε ο Aidar Zakarin, νικητής του Cyprus Gran Fondo την περσινή χρονιά (2023). Ο Ρώσος πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης έκανε τη διαδρομή από τα Νικόκλεια στο Πραστειό και πίσω σε 36 λεπτά, 26 δευτερόλεπτα και 80 εκατοστά. Δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Εvgenii Tikhonin με χρόνο 36:19.20, ενώ τρίτος στο βάθρο με χρόνο 38:02.74 ήταν ο επίσης Ρώσος Kolenchits Kirill, o οποίος όπως και ο Zakarin τρέχει με την INEX Club 1.

Τον καλύτερο χρόνο από πλευράς γυναικών είχε η Γερμανίδα Laura Tibitanzi (42:03.90), που ήταν πέντε λεπτά γρηγορότερη από τη Βρετανίδα De Pennington Naomi (42:08.51). Την τρίτη καλύτερη επίδοση είχε η Egerton-Warburton Diana (46:52.83) από το Ισραήλ.

Στους Sportive, στην οποία συμμετέχουν αθλούμενοι, πρώτος την πανέμορφη διαδρομή από το Κάστρο της Πάφου μέχρι τα Νικόκλεια, δια μέσου των παραδοσιακών χωριών Αχέλεια, Τίμη, Αναρίτα, Νατά, Τραχυπέδουλα και Μαμώνια, ολοκλήρωσε ο Ιταλός Αlberto Guarnieri με χρόνο 1:09:59. Δεύτερος τερμάτισε ο Holland Loren από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 1:13:42 και τρίτος ο Βρετανός Horsman Shaun με 1:14:48.

Aπό πλευράς γυναικών στη συγκεκριμένη κατηγορία η Antone Anita από την Αυστρία έκανε 1:19:32, με την Βρετανίδα Jaskson Lotty να έχει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο 1:35:09 και την Κύπρια Ελένη Ταντή της Ομόνοιας τον τρίτο με 1:35:37 και ήταν η πρώτη από πλευράς κυπριακών συμμετοχών στις γυναίκες.

Πρώτος στην ατομική χρονομέτρηση από τους ντόπιους άντρες και 11ος γενικής με 39:19.05 ήταν ο Αλέξανδρος Ματσάγγος της BikinCyprus και από τις γυναίκες η Κωνσταντίνα Γεωργίου του ΑΠΟΕΛ, που με 48:26.10 ήταν ένατη γενικής.

Σημειώνεται ότι στον αγώνα μετέχουν και άλλοι σπουδαίοι πρώην επαγγελματίες ποδηλατες όπως ο Ilnur Zakarin, νικητής μια διαδρομής στο Tour de France, και ο Ιταλός Nicola Loda.

Συνέχεια το Σάββατο

Ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας που διεξάγεται στην Κύπρο, με βάσει τον αριθμό συμμετοχών, ο οποίος αποτελεί έναν από τους αγώνες στο καλεντάρι UCI Gran Fondo World Series, συνεχίζεται το Σάββατο (30/03) με τη διαδρομή 103χλμ. Το σήμα της εκκίνησης θα δοθεί στις 09:00 από το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, ενώ μερικά λεπτά αργότερα θα εκκινήσουν και οι συμμετέχοντες στη διαδρομή 89.3χλμ του Cyprus Medio Fondo, αγώνας που καθιερώθηκε την τελευταία τριετία να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Cyprus Gran Fondo.

Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Skoda και μεγάλος χορηγούς το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic, ο Δήμος Πάφου, το μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ, οι Χυμοί Λανίτη και η ΕΤΑΠ Πάφου ενώ υποστηρίζουν η Motolife Tours και ο ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ. Τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Περισσότερες πληροφορίες, όπως και τα αποτελέσματα της κάθε ημέρας, στο activatecyprus.com/granfondocyprus και τη σελίδα www.facebook.com/cyprusgranfondo.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση