ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ολυμπιακά Πρότυπα και ο Κοινωνικός ρόλος του αθλητισμού

Με κύριο ομιλητή τον θρύλο του κυπριακού αθλητισμού Σταύρο Τζιωρτζή

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου διοργανώνει  σήμερα Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, την 33η ετήσια Σύνοδο η οποία θα έχει ως θέμα «Ολυμπιακά Πρότυπα και ο Κοινωνικός ρόλος του αθλητισμού στη σύγχρονη κοινωνία». Με εισήγηση της ΕΟΑΚ η φετινή Σύνοδος οι εργασίες της οποίας θα λάβουν χώρα στην αίθουσα «ΟΠΑΠ Ευ Αγωνίζεσθαι», είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώτο κοσμήτορα της ΕΟΑΚ και τέως Πρόεδρο της ΚΟΕ.

Από τις 09.30 το πρωί οι συμμετέχοντες στην Σύνοδο θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους Μουσειακούς χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου.

Στην τελετή έναρξης που θα αρχίσει στις 10.00, καλωσόρισμα-χαιρετισμό προς τους προσκεκλημένους θα απευθύνει ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κ. Γέωργιος Χρυσοστόμου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κωστάκης Κουκκουλής, και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κ. Γιώργος Αλικάκος. Καλωσόρισμα και εισαγωγή για την επιλογή του θέματος θα γίνει από την Κοσμήτορα της ΕΟΑΚ Δρ Κλέα Παπαέλληνα. Στην Σύνοδο θα παραβρεθεί ο ΥΠΠΑΝ Πρόδρομος Πρόδρόμου, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Κύριος ομιλητής ο θρύλος του κυπριακού αθλητισμού Σταύρος Τζιωρτζής, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που θα αναπτύξει το θέμα «Ολυμπιακά πρότυπα και ο κοινωνικός ρόλος του αθλητισμού στη σύγχρονη κοινωνία.

Λάμψη στη φετινή Σύνοδο θα προσθέσει ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας Δημοσθένης Ταμπάκος, ο οποίος στη δική του εισήγηση θα καταθέσει τις «Ολυμπιακές Εμπειρίες ενός χρυσού Ολυμπιονίκη».

Το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των εισηγητών της Συνόδου θα συνθέσουν επίσης η Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κα Ντενίζ Παναγοπούλου που θα παρουσιάσει τις «Δράσεις και Προγράμματα ΕΘΝ.Ο.Α. για προβολή των Ολυμπιακών Προτύπων στη σύγχρονη κοινωνία» και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης ο οποίος στην ομιλία του θα αναπτύξει το θέμα «Ο κοινωνικός ρόλος των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και τα Ολυμπιακά Πρότυπα».

Παρουσιάσεις στις οποίες θα καταθέσουν συμπεράσματα και εντυπώσεις θα γίνουν, από τον Λειτουργό της ΚΟΕ Γιώργο Κορέλλη από τη συμμετοχή του στην 15η Σύνοδο της Δ.Ο.Α. για Προέδρους και Διευθυντές Ολυμπιακών Ακαδημιών και την Γεωργία Χριστοφόρου από τη συμμετοχή της στην 61η Σύνοδο της Δ.Ο.Α. για Νέους Συμμετέχοντες. Όλων των εισηγήσεων και παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση και συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις προς τους εισηγητές.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στην οποία θα συμμετέχουν οι ομιλητές και το κοινό και την κατάθεση των συμπερασμάτων από την Κοσμήτορα της ΕΟΑΚ Δρ. Κλέα Παπαέλληνα.

Στη Σύνοδο έχουν δηλώσει συμμετοχή προσωπικότητες από όλο το φάσμα του αθλητισμού, διοικητικοί παράγοντες, προπονητές, αθλητές, καθώς και επαγγελματίες όλων των βαθμίδων από το χώρο της Εκπαίδευσης. Η Σύνοδος θα μεταδίδεται επίσης ζωντανά, διαδικτυακά μέσω Live Streaming – You Tube, από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στην ιστοδιεύθυνση www.olympic.org.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση