ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όλα έτοιμα για τον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Διεξάγεται την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Η διοργάνωση που έγινε θεσμός, ο 4ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας επιστρέφει με ασφάλεια, αφού θα διεξαχθεί ακολουθώντας πλήρως το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, με πρωταρχικό μέλημα την υγεία των δρομέων και των θεατών.

Συμμετέχοντες από 72 χώρες, από την Αργεντινή μέχρι το Χονγκ Κονγκ, θα τρέξουν στον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας! Ρωσία, Ουκρανία, Ελλάδα, Πολωνία και Ισραήλ είναι οι χώρες με τους περισσότερους δρομείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός Μαραθώνιος φιλοξενεί το παγκύπριο πρωτάθλημα Μαραθωνίου υπό την αιγίδα του ΚΟΕΑΣ, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στο αγωνιστικό σκέλος.

Ο αθλητής, με μειωμένη όραση, Γιώργος Μπέλλος θα ζήσει την εμπειρία του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας με τη βοήθεια του δικτύου της Cyta!

Για πρώτη φορά στα χρονικά των δρομικών διοργανώσεων της Κύπρου και στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας θα συμμετάσχει αθλητής με μειωμένη όραση χωρίς το συνοδό του.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες Ελλάδος, και έχοντας ως φάρο το δικαίωμα συμμετοχής αθλητών με αναπηρίες σε μεγάλες διοργανώσεις στηρίζουν τη συμμετοχή του αθλητή με την τεχνολογία του δικτύου κινητής της Cyta .

Με την πλήρη υποστήριξη της Cyta και των καινοτόμων τεχνολογιών που παρέχει, ο Ελλαδίτης αθλητής Γιώργος Μπέλλος κατηγορίας Τ13, θα τρέξει χωρίς συνοδό στον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, σε μια ειδική διαδρομή Powered by Cyta. Ο αθλητής θα φέρει μια ειδική κάμερα πάνω του, η οποία θα στέλνει live εικόνα της διαδρομής μέσω του δικτύου της Cytamobile-Vodafone στον προπονητή του, Γιώργο Γκούντα, ο οποίος θα τον καθοδηγεί από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις Φοινικούδες.

Ο Γιώργος Μπέλλος, με ποσοστό αναπηρίας 95%, θα τρέξει σε μια ειδική διαδρομή, τη Cyta Special Edition Race, που σχεδιάστηκε με πλήρη λεπτομέρεια από τους διοργανωτές του μαραθωνίου. O Μπέλλος θα καλύψει την ειδική διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων χωρίς συνοδό, αλλά με τη σιγουριά και την ασφάλεια της τεχνολογίας της Cyta, του γρηγορότερου δικτύου κινητής στην Ευρώπη.


Η Μαρία Πολύζου τρέχει 10χλμ στον 4o Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, θα τρέξει στον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας. Πρώην αθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, πρέσβειρα πλέον του ελληνικού αθλητισμού, η Μαρία Πολύζου ήταν η πρώτη Ελληνίδα μεγάλων αποστάσεων που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες. Κατέχει μέχρι σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή, αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ μαραθωνίου δρόμου. Η Μαρία Πολύζου, πριν από ένα περίπου χρόνο, έδωσε τον πιο σημαντικό της αγώνα, αυτόν να κρατηθεί στη ζωή, αφού πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού. Σήμερα συνεχίζει με πείσμα, αποτελώντας παράδειγμα για όλους όσοι δίνουν τις δικές τους μάχες στη ζωή.


Ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου ήδη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του το 2017, με «πράσινο πρωτόκολλο» που ακολουθείται πιστά κάθε χρόνο. Φέτος, έχει ετοιμαστεί αντίστοιχο πράσινο πρόγραμμα υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου.

Νέα διαδρομή για φιλανθρωπικό σκοπό

Η φιλανθρωπική πλευρά του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είναι κυρίαρχη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του και οι διοργανωτές συνεχίζουν και φέτος το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο Μαραθώνιος στηρίζει φέτος το Ronald McDonald House of Charities Κύπρου, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τα Special Olympics Κύπρου.
Δημιουργήθηκε μάλιστα μία επιπλέον διαδρομή για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας πρωτοπορεί και σε συνεργασία με τα McDonald’s, τα οποία έδωσαν το όνομά τους στη νέα διαδρομή, στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού Ronald McDonald House of Charities Κύπρου. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο φιλανθρωπικό οργανισμό που φέτος ολοκληρώνει την κατασκευή και λειτουργία του πρώτου ξενώνα Ronald McDonald House, ο οποίος θα φιλοξενεί δωρεάν οικογένειες που τα παιδάκια τους νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε ιατρικό ίδρυμα στην πρωτεύουσα.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης στον 4ο Radisson Blu διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Στις 21 Νοεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά για μια ακόμη χρονιά σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, που φέρνει στη Λάρνακα η Stoiximan, όπως ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης.


Οι διαδρομές

Οι διαδρομές ποικίλουν, με πρώτη και βασική, τη διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου (42.195 χλμ) με ώρα έναρξης 07.00. Ακολουθούν οι διαδρομές του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ) με ώρα έναρξης 07.05, των 10 χλμ με ώρα έναρξης 10.15, των 5 χλμ – εταιρικός, των 5 χλμ – ατομικός με ώρα έναρξης 11.30 και οι διαδρομές McDonald’sΤΜ Teens Race 2,5km και η Fun Race 1km για τους ενήλικες με ώρα έναρξης 12.30.

Όλες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε όλοι να απολαύσουν στο έπακρο τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Πρωτόκολλο Αγώνα

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αγώνα του Υπουργείου Υγείας, δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα άνω των 12 ετών και απαιτείται η προσκόμιση Safepass με μία από τις τρείς επιλογές: αρνητικό PCR ή Rapit Test με μέγιστη ισχύ 72 ώρες, πιστοποιητικό εμβολιασμού και με τις δύο δόσεις και πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια Covid-19 με ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής θετικής διάγνωσης.

Η Οργανωτική επιτροπή, ευχαριστεί το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, τον Επίτροπο του Πολίτη, την Πολιτική Άμυνα, την Αστυνομία Κύπρου και το Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Τίμιος Σταυρός», καθώς και τις πρέσβειρες της διοργάνωσης και τους εθελοντές που στηρίζουν το θεσμό.
Τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη

Τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας θα καλύψουν τηλεοπτικά το Omega Channel -που αποτελεί και χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης- με ζωντανή μετάδοση από τις 11:00 ως τις 13:00. Παράλληλα θα υπάρχει και ραδιοφωνική κάλυψη από τον σταθμό Super Sport FM 104.0, από τις 10.00-12.00.

Οι χορηγοί του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας:
Ονομαστικός Χορηγός: Radisson Blu Hotel
Χορηγοί: Stoiximan, McDonald’s, Unicars, Petrolina, Telecom Partner Cyta, Nexters, Aegean, Perskindol, Public, Agros, Power Health, Mikel, Kellogg’s, GARMIN Επίσημος Χρονομέτρης, Gatorade, Titan Office Furniture, ACS, Haris Kyriakides, D.Marinou, Maricorp, Hosting B2B, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, 1000miles First Step, GreenDot, Τιμιος Σταυρός, ENA, STIRIXIS, ASG Leasing, Carlsberg, Fast & UP.
Χορηγός Επικοινωνίας – OMEGA Channel.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: http://larnakamarathon.com/

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σημειώνεται ότι για την ομαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η Λεωφόρος Αθηνών θα είναι κλειστή από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και ώρα 23:45 μέχρι την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.
Επιπλέον θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη μέρα του Μαραθωνίου, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, από τις 06:00 ως τις 14:00. Συγκεκριμένα θα είναι κλειστές οι παρακάτω οδοί και πλατείες:
-η Πλατεία Βασιλέως Παύλου (από την Αστυνοκική Διεύθυνση Λάρνακας μέχρι το κτίριο της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας)
-η οδός Ζήνωνος Κιτιέως
-τμήμα της οδού Ερμού από τη συμβολή της με τον οδό Καραολή και Δημητρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αχιλλέα Θεοδούλου
-η πλατεία Αχιλλέα Θεοδούλου
-η οδός Νικολάου Ρώσου
-η οδός Παύλου Βαλσαμάκη (από τη συμβολή Ν. Ρώσου μέχρι την Μεχμέτ Αλή)
-η οδός Μεχμέτ Αλέ
-η οδός Ουμ Χαμάμ
-η ανώνυμη οδός (Πάροδος Τάσου Μητσόπουλου παρά την πολυκατοικία Sea Gate, η οποία συνδέει την Τάσου Μητσόπουλου)
-η λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλου
-ο κυκλικός κόμβος Μακένζυ μέχρι τα φώτα τροχαίας Λεωφόρου Αρτέμιδος
-η λεωφόρος Αρτέμιδος
-ο κυκλικός κόμβος του Παλαιού Αεροδρομίου
-ο δρόμος Β4 (από τον κυκλικό κόμβο Παλαιού Αεροδρομίου μέχρι τη δεξιά στροφή προς Τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ και επιστροφή στη Β4)
-ο δρόμος Β4 προς τον κυκλικό κόμβο Πύργου Ελέγχου
-ο δρόμος Β4 προς Νέο Αεροδρόμιο, στροφή στη λεωφόρο Τιμίου Προδρόμου (πριν τον κυκλικό κόμβο του νέου αεροδρομίου)
-η λεωφόρος Χριστάκη Παναγιώτου (πρώτη στροφή δεξιά από την λεωφόρο Τιμίου Προδρόμου
-ο κυκλικός κόμβος Δρομολαξιάς
-η λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου μέχρι το στρίψιμο προς GoCars (Δρομολαξιά-Ε316)
Τέλος, για τις ανάγκες του Μαραθωνίου έχει εγκριθεί προσωρινή άρση της μονοδρόμησης της οδού Παπουτσαλίκ και τμήματος της οδού Τουζ Χανέ από τη συμβολή της με την οδό Παπουτσαλίκ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κοτζιά Τεπέ. Η άρση τίθεται σε ισχύ την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, από τις 06:00 μέχρι τι 14:00.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν το κοινό για την υπομονή και τη κατανόηση.
Ως χώρο στάθμευσης οι δρομείς και οι θεατές του Μαραθωνίου μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μεγάλο πάρκινκ του λιμανιού.

Οι χορηγοί του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας:
Ονομαστικός Χορηγός: Radisson Blu Hotel
Χορηγός & Telecom Partner η Cyta με το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας
Χορηγοί: Stoiximan, McDonalds, Unicars, Petrolina,Perskindol, Aegean, Nexters, Public, Αγρός, A.J.Vouros, Mikel Larnaca, D. Marinou & Co Ltd, Maricorp Cyprus Consultancy Ltd, HostingB2B Gatorade, Titan Office, ACS, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και Τίμιος Σταυρός.
Χορηγός Επικοινωνίας: Omega Channel

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

Ο παγκόσμιος δισκοβόλος μας

Ο παγκόσμιος δισκοβόλος μας

Ο Απόστολος Παρέλλης ασχολείται με ένα άθλημα του οποίου οι κινήσεις μοιάζουν με αυστηρή χορευτική ενέργεια και χρειάζεται ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΥΠΟΛΟΙΠΑ