ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νέο ρεκόρ συμμετοχών στους 3ους αγώνες δρόμου «Lakatamia Energy Run»

Σε πορεία αντίστροφης μέτρησης για την διοργάνωση

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την 3η διοργάνωση των φιλανθρωπικών και κοινωνικών αγώνων δρόμου Lakatamia Energy Run οι οποίοι θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Ο Δήμος Λακατάμιας και η Running in Cyprus συνδιοργαντές της αθλητικής εκδήλωσης, εργάζονται συστηματικά για μια πιο βελτιωμένη οργανωτικά εκδήλωση.

Όλοι οι δημότες Λακατάμιας και όχι μόνον ετοιμάζονται να τρέξουν ή να βαδίσουν στους αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ καθώς επίσης και στον παιδικό αγώνα 1,000 μέτρων όπου αναμένεται να τρέξουν εκατοντάδες παιδιά των Δημοτικών Σχολείων. Μέχρι στιγμής οι μεγάλοι αγώνες προσέλκυσαν νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεπερνώντας τους 600 δρομείς! Παρόν στην εκδήλωση θα είναι και ο πρωταθλητής μας Μάριος Γεωργίου ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Munich2022. Μέρος των εσόδων από το δικαίωμα συμμετοχής των δρομέων και συγκεκριμένα 2,00 Ευρώ από κάθε συμμετοχή στα 5χλμ και 10χλμ και 3,00 Ευρώ από κάθε συμμετοχή του παιδικού αγώνα θα διατεθεί για την οικονομική στήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Τοξότης».

Χώρος εκκίνησης και τερματισμού όλων των αγώνων θα είναι η οδός Χαράλαμπου Μούσκου, μπροστά από το Πάρκο Αγίου Γεωργίου όπου βρίσκεται και το Αμφιθέατρο του Δήμου Λακατάμιας. Στις 8:00 το πρωινό θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα απόστασης 10χλμ ενώ στις 8:15 το πρωινό θα εκκινήσουν οι δρομείς των 5χλμ με τους αγώνες να ολοκληρώνονται με τον παιδικό αγώνα δρόμου με ώρα εκκίνησης στις 9:30 π.μ. Η διαδρομή των 5χλμ θα καλύψει τις οδούς Χαράλαμπου Μούσκου, Γρηγόρη Αυξεντίου, Γρίβα Διγενή, Ακαδημίας με τους δρομείς να κάνουν αναστροφή (περίπου 150 μέτρα μετά το γήπεδο του ΘΟΙ Λακατάμιας) – ακολουθώντας την ίδια διαδρομή στην επιστροφή τους και συγκεκριμένα Ακαδημίας, Γρίβα Διγενή, Γρηγόρη Αυξεντίου θα τερματίσουν στην οδό Χαράλαμπου Μούσκου.

Οι δρομείς που θα επιλέξουν να τρέξουν την απόσταση των 10χλμ θα καλύψουν τη διαδρομή των 5χλμ δύο φορές. Αστυνομία και δεκάδες εθελοντές-κριτές του αγώνα θα φροντίσουν για την ασφάλεια των δρομέων κρατώντας τη διαδρομή για δύο ώρες κλειστή (7:30 π.μ. μέχρι τις 9:30 π.μ.) για τα τροχοφόρα οχήματα.

Το δικαίωμα συμμετοχής συμπεριλαμβάνει (€17.00 για τον αγώνα δρόμου 10χλμ και €12.00 για τον αγώνα δρόμου 5χλμ) αριθμό συμμετοχής με chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό κοντομάνικο μπλουζάκι με τυπωμένο το αλακάτι το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν της Λακατάμιας, τσαντούλα ώμου (goody bag), εμφυαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά, φρούτα εποχής καθώς και αναμνηστικά δώρα. Έπαθλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές (άνδρες και γυναίκες) της γενικής κατάταξης, καθώς επίσης και στις ηλικιακές κατηγορίες των αγώνων 5χλμ και 10χλμ. Στον παιδικό αγώνα 1,000 μέτρων θα βραβευτούν με έπαθλα τα τρία πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια. Επίσης με βαρύτιμο έπαθλο θα τιμηθεί η πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή από κοινού για τους αγώνες 5χλμ και 10χλμ.

Το γραφείο των οργανωτών (Organizers Office) θα λειτουργήσει στη Δημοτική Αίθουσα Εκθέσεων (Πινακοθήκη) η οποία βρίσκεται στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Δήμου Λακατάμιας. Συγκεκριμένα οι δρομείς θα μπορούν να παραλάβουν τη τσαντούλα τους την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το απόγευμα μεταξύ 3:00 μ.μ. μέχρι τις 7:00 το βράδυ και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου από τις 9:00 το πρωινό μέχρι τις 7:00 το βράδυ. Μαζί μας θα είναι o ραδιοσταθμός Active Radio με ζωντανό live link δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων! Οι απονομές των επάθλων στους νικητές θα γίνουν στην πλατεία του Πάρκου Αγίου Γεωργίου στις 9:45 το πρωινό. Όλες οι πλαστικές μπουκάλες νερού καθώς επίσης και τα χάρτινα ποτήρια που θα χρησιμοποιθούν από τους δρομείς και τα οποία αποτελούν ανακυκλώσιμα υλικά θα φροντίσουν οι εθελοντές μας να τα μαζέψουν και να τα προωθήσουν για ανακύκλωση.

Όπως αναφέρθηκε η διοργάνωση του 3ου Lakatamia Energy Run έχει δημιουργήσει νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεπερνώντας τις 600 συμμετοχές (προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 480 συμμετοχές) στις αποστάσεις των 5χλμ και 10χλμ. Ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζουν και εταιρικές ομάδες όπως η ομάδα της PwC, του Γυμνασίου ΟΛΥΜΠΙΟΝ, του Γυμναστηρίου EVOLVE Gym, του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, του Αθλητικού Φιλανθρωπικού Ομίλου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και άλλοι.

Θερμές ευχαριστίες στους πολυάριθμούς εθελοντές-κριτές μας αλλά και στα οργανωμένα σύνολα για την πολύτιμη βοήθεια τους. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στους Αεροπρόσκοπους του 275ου Σύστηματος Αεροπροσκόπων Λακατάμιας, στο τμήμα ποδηλασίας του Πολιτιστικού Ομίλου «Ηράκλειτου Λακατάμιας καθώς επίσης και στους Πρώτους Βοηθούς του ΕΤΕΑ (Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών).

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς όλους τους χορηγούς για τη στήριξή τους στη δύσκολη προσπάθεια μας. Βασικοί χορηγοί του Lakatamia Energy Run είναι η Κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών STAROIL και η εταιρεία Kentis Trading Co. Ltd εταιρεία προϊόντων υγιεινής, κεραμικών και ειδών D.I.Y. Παράλληλα τη διοργάνωση υποστηρίζουν η εταιρεία Pissis Ltd η οποία είναι πρωτοπόρος στον τομέα των διαφημιστικών και επαγγελματικών πινακίδων, οι υπεραγορές ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ με πάντα σταθερά χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, η Γαλακτοβιομηχανία ΖΗΤΑ - Zita Dairies, η εταιρεία Papantoniou Home Appliances, η εταιρεία Scaffolding Solutions πρωτοπόρος στη βιομηχανία ικριωμάτων της Κύπρου, η DHL παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των υπηρεσιών logistics καθώς επίσης και η εταιρεία BIOFREEZE με το μοναδικό αναλγητικό προϊόν της για καταπολέμηση των μυϊκών και σωματικών πόνων.

Τέλος στόχος του Lakatamia Energy Run είναι η ενεργή συμμετοχή όλου του κόσμου και των παιδιών σε ένα άρτια οργανωμένο αγώνα, μέσω του οποίου θα περάσουν όμορφα και θα έχουν την ευκαιρία να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε δράσεις δημιουργικές και ψυχαγωγικές. Περιμένουμε όλους σας να γεμίσετε τους δρόμους της Λακατάμιας για να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να αναπνεύσουμε, να ξεσηκώσουμε, να παίξουμε και να εμπνεύσουμε! Πληροφορίες και ηλεκτρονικές εγγραφές στην ιστοσελίδα www.energyrun.com.cy ή στο email: run@energyrun.com.cy ή στο τηλέφωνο 99436826 μέχρι και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.


Χαιρετισμός Δήμαρχου Λακατάμιας
Δρ Φωτούλας Χατζηπαπά


Να μου επιτραπεί, έτσι απλά, χωρίς να χρησιμοποιήσω πρωτόκολλο, να σας καλωσορίσω όλους στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λακατάμιας.

Η παρουσία σας μας τιμά ιδιαίτερα και την εκλαμβάνω ως σημαντική συμβολή στην ενημέρωση του κοινού μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που εκπροσωπείτε.

Σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι η παρουσίαση του φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου, Lakatamia Energy Run.

Ο Δήμος Λακατάμιας και η εταιρία Running in Cyprus, συνεχίζοντας την πετυχημένη μας συνεργασία, διοργανώνουμε και φέτος, τον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου, το 3ο LAKATAMIA ENERGY RUN, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Φέτος, θα στηρίξουμε το φιλανθρωπικό ίδρυμα Τοξότης, το οποίο εδρεύει στο Δήμο μας. O κ. Ιωάννης Δημητριάδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος Τοξότης είναι μαζί μας.

Κυρίες και κύριοι,

Αυτό που κάνει μια προσπάθεια ξεχωριστή, είναι αυτό που προσφέρει στους συμμετέχοντες. Ο αθλητισμός, είναι η συστηματική σωματική δράση, για επιδόσεις σε αθλητικούς αγώνες. Στο LAKATAMIA ENERGY RUN, ο παράγοντας επίδοση δεν αναφέρεται μόνο στο αθλητικό, αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι, αφού ο αθλητισμός χαρακτηρίζεται ως ένας κοινωνικός θεσμός, ο οποίος αντικατοπτρίζει την κοινωνία και τον πολιτισμό της.

Ο Κυπριακός λαός, ο οποίος έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις τα φιλάνθρωπα του συναισθήματα, διαφαίνεται ότι την Κυριακή θα το αποδείξει έμπρακτα με τη μαζική του συμμετοχή.

Η συμμετοχή ομάδων στο 3ο LAKATAMIA Energy RUN, επιβεβαιώνει τις ευεργετικές επιδράσεις του αθλητισμού και δει την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του ευγενούς συναγωνισμού. Η ομαδικότητα, συμβάλλει στην προαγωγή της κοινωνικής ζωής και της συνείδησης.

Δήμος Λακατάμιας, Οργανισμός Running in Cyprus, Χορηγοί, Εθελοντές ενώνουμε δυνάμεις και διοργανώνουμε τον Φιλανθρωπικό Αγώνα Δρόμου – το 3ο Energy Run Lakatamias.

Όσον αφορά στις λεπτομέρειες του αγώνα, θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον διευθυντή του Running in Cyprus κ. Σταύρο Κακουρίδη.

Καταλήγοντας, θέλω να αναφερθώ στην παρουσία του χρυσού αθλητή μας στο μονόζυγο, Μάριου Γεωργίου. Ο Μάριος ανέβηκε στο πιο ψηλό βάθρο, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, κάνοντας κάθε Κύπριο περήφανο.

Να ευχαριστήσω εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου τον Μάριο Γεωργίου για την αποδοχή της πρόσκλησης μας να είναι μαζί μας σήμερα, αλλά και την Κυριακή όπου θα ηγηθεί του αγώνα των μικρών μας φίλων, δίνοντας και το σύνθημα της έναρξης του. Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες θέλω να εκφράσω και στον προπονητή του Μάριου Γεωργίου, κ. Παναγιώτη Πετρίδη.

Είναι αποδεδειγμένα και από όλους παραδεκτό, ότι οι κορυφαίοι αθλητές, λειτουργούν ως πρότυπα και μπορούν να επηρεάσουν τους νέους σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως είναι η βία οποιασδήποτε μορφής, οι διάφορες μορφές εξαρτήσεων, η αντικοινωνική συμπεριφορά, κ.α. Ένα τέτοιο πρότυπο, είναι ο Μάριος Γεωργίου.

Για όλα όσα ανάφερα πιο πάνω, για τις επιδόσεις του, για το ήθος και την προσπάθεια του να τιμά όπου βρεθεί την Κύπρο μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον Μάριο.

Αγαπητέ Μάριε,

παρακαλώ όπως δεχτείς αυτό το αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λακατάμιας.


Σας ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την εδώ παρουσία σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση