ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Η ζωή είναι ένα παιχνίδι» !

Επιτυχής εκδήλωση του Όμιλου Εθελοντών του GC School of Careers, σε συνεργασία με την Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα και τη στήριξη ΚΟΑ, ΚΟΚ

“Η ζωή είναι ένα παιχνίδι”. Αυτό ήταν το ηθικό δίδαγμα που πρόσφερε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 19/3/23, στην κλειστή αίθουσα Ελευθερία - Τάσσος Παπαδόπουλος, που διοργάνωσε ο Όμιλος Εθελοντών του GC School of Careers, σε συνεργασία με την Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα και τη στήριξη του ΚΟΑ και της ΚΟΚ.

Η μαζική παρουσία του κόσμου ( 800 και πλέον θεατές) στη πλειοψηφία τους μαθητές, Διδακτικό Προσωπικό, γονείς και φίλοι της Σχολής, αποτέλεσε ένα πρωτόγνωρο γεγονός για αγώνα Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα, ακόμη και για αγώνες Ά κατηγορίας της ΚΟΚ.

Όλοι οι θεατές παρακολούθησαν και απόλαυσαν ένα ενδιαφέρον αγώνα που πρόσφεραν οι διαγωνιζόμενες ομάδες, Nicosia Team Rollers και ο Ήφαιστος Λεμεσού και χειροκρότησαν τους πρωταγωνιστές (αποτέλεσμα 43-40).

Η εκδήλωση που διήρκησε απο τις 11πμ - 2μμ περιλάμβανε εκτός από τον Καλαθοσφαιρικό αγώνα και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Μουσικός Όμιλος της Σχολής. Όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ταμείου των ομάδων και την αγορά αθλητικού υλικού.

Το πνεύμα και το νόημα της διοργάνωσης, ανέλυσε στον χαιρετισμό της η κα Ελένη Μιχαηλίδου, Υπεύθυνη του Ομίλου Εθελοντών του GC School of Careers, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία του Ομίλου Εθελοντών της Σχολής, η οποία μετουσιώθηκε σε πράξη με τη συνεργασία της Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα και τη στήριξη του ΚΟΑ και της ΚΟΚ.

Το άθλημα Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα, είναι συναρπαστικό, δυναμικό, γεμάτο πάθος και διατηρεί το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα και παίζεται σύμφωνα με τους όρους και κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης.

Οι αθλητές που συμμετέχουν είναι μαχητές της ζωής με τεράστια θέληση και ψυχικά αποθέματα και αξίζουν πραγματικά ένα τεράστιο ΕΥΓΕ.
Χάριν της ιστορίας αναφέρεται ότι στο ειδικό πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΚΟΚ από το 2016, συμμετέχουν 4 ομάδες, ο Ήφαιστος Λεμεσού, η Nicosia Rollers, ο Απόλλωνας Λεμεσού και ο ΑΠΟΠ Πάφου.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επιτροπής Καλαθόσφαιρας σε Τροχοκάθισμα και μέλος του ΔΣ της ΚΟΚ, Αντρέας Σμυρίλλης, ανάφερε: “Παρά τις αντίξοες αγωνιστικές συνθήκες και οικονομικές και άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το άθλημα, εντούτοις οι ομάδες συνεχίζουν να αγωνίζονται με επιτυχία.

Ταυτόχρονα καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία ομάδων και στις άλλες πόλεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερα ΑμεΑ με κινητική αναπηρία να αθληθούν, να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο και να εξασφαλίσουν ίσες ευκαιρίες διάκρισης. Στόχος μας είναι και η δημιουργία Εθνικής ομάδας και η συμμετοχή μας σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ευχαριστούμε τον Όμιλο Εθελοντών του GC School of Careers για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν την ωραία αυτή εκδήλωση, τους Εκπαιδευτικούς, την Διεύθυνση της Σχολής και ιδιαίτερα την Υπεύθυνη της Ομάδας Εθελοντών κα Ελένη Μιχαηλίδου, που είχε και τη γενική ευθύνη της όλης διοργάνωσης, καθώς και τον ΚΟΑ και ΚΟΚ για την στήριξη τους.

Πρωτοβουλίες σαν και αυτή βοηθούν τα μέγιστα στη προώθηση και προβολή του αθλήματος και προσθέτουν μια δυναμική στην προσπάθεια της Επιτροπής για περαιτέρω προσέλκυση νέων ΑμεΑ με κινητική αναπηρία, για να ασχοληθούν με την καλαθοσφαίριση.
Ευχαριστούμε τον μαθητόκοσμο, τους Εκπαιδευτικούς, τους γονείς και φίλους της σχολής, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε τη προσπάθεια μας και μη ξεχνάτε, η ζωή είναι ένα παιχνίδι που συνεχίζεται” ,κατέληξε ο Αντρέας Σμυρίλλης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση