ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η παγκόσμια οικογένεια των αγώνων L’Étape by Tour de France

Η Κύπρος αποτελεί μία από τις 22 στάσεις της σειράς για ερασιτέχνες ποδηλάτες

Στις 12 Νοεμβρίου 2023, σε ορεινή Πάφο και Λεμεσό, θα φιλοξενηθεί για δεύτερη φορά το L’Étape Cyprus by Tour de France, με την Κύπρο να αποτελεί μία από τις 29 στάσεις της σειράς σε όλο τον πλανήτη. Συνολικά, 22 χώρες φιλοξενούν αγώνα L’Étape by Tour de France, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη σειρά αγώνων ποδηλασίας Sportive στον πλανήτη, δηλαδή για ερασιτέχνες και ημιεπαγγελματίες αθλητές.

Στους μονοήμερους αγώνες των L'Étape, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να νιώσουν σαν ποδηλάτες που αγωνίζονται στον διάσημο Γύρο της Γαλλίας, τον σπουδαιότερο ποδηλατικό αγώνα στον κόσμο. Όλοι οι αγώνες L'Étape by Tour de France διεξάγονται υπό τα αυστηρά πρότυπα του Tour de France, με έντονη έμφαση σε όλα τα επίπεδα, όπως ασφάλεια, συνοδευτικά αυτοκίνητα, και φυσικά το θρυλικό yellow jersey.

Η σύνδεση, όμως, με το Tour de France δεν τελειώνει μόνο στο branding, καθώς οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναικες του κάθε L’Étape, αποκτούν το δικαίωμα απευθείας συμμετοχής στον μονοήμερο αγώνα L’Étape du Tour, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του περίφημου Γύρου της Γαλλίας και σε επίσημο stage του αγώνα πριν από τους επαγγελματίες ποδηλάτες οι οποίοι βρίσκονται σε ημέρα ξεκούρασης. Για το 2023, το 31ο L’Étape du Tour θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου, στην ίδια διαδρομή με το stage 14 του Tour de France, σε ένα αγώνα 152 χλμ. με 4,100 μέτρα ανάβασης, ανάμεσα στα χωριά Annemasse και Morzine, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Πέραν από τους τρεις νικητές και νικήτριες του L’Étape Cyprus by Tour de France, συμμετοχή στο L’Étape du Tour μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι συμμετέχοντες της μεγάλης διαδρομής L’Etape Cyprus - “The Race” ως μέρος του προγράμματος “L'Etape Reward Program”, το οποίο εξασφαλίζει αποκλειστική προτεραιότητα δήλωσης συμμετοχής πριν από την επίσημη έναρξη των εγγραφών κάθε Οκτώβριο .

Ο κυπριακός αγώνας της σειράς L'Etape διοργανώνεται από τη Mokapot Productions, με χώρο εκκίνησης και τερματισμού το Aphrodite Hills στην επαρχία Πάφου. Το L’Étape Cyprus by Tour de France περιλαμβάνει δύο αγώνες, το “The Race” μήκους 136 χλμ. και ανάβαση 3,000 μέτρων, και το “The Ride”, μήκους 62 χλμ. με ανάβαση 1,300 μέτρων. Οι αθλητές θα κινηθούν μέχρι τον Όλυμπο, μέσω Κουκλιών και Ομόδους, πριν επιστρέψουν στο επίπεδο της θάλασσας για τον τερματισμό.

Εκ μέρους των διοργανωτών, η Νικολέττα Ιωάννου τονίζει για το επίπεδο διοργάνωσης: «Όταν αναλάβαμε να φέρουμε στην Κύπρο τον αγώνα της σειράς L’Étape by Tour de France, γνωρίζαμε ήδη τις υψηλές απαιτήσεις των διοργανωτών. Όμως, με την εμπειρία που έχουμε ως εταιρεία σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και χάρις στις δυνατότητες της χώρας μας για τη φιλοξενία τέτοιων event, μπορέσαμε να φέρουμε εις πέρας τον εναρκτήριο αγώνα του 2022. Για το 2023, στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες μια ακόμα μοναδική εμπειρία και τη δυνατότητα να νιώσουν σαν τους επαγγελματίες αθλητές της πιο γνωστής διεθνής ποδηλατικής διοργάνωσης,Tour de France».

Οι εγγραφές για το “The Race” και το “The Ride” του 2023 ήδη ξεκίνησαν, με το κόστος εγγραφής να ξεκινά από €79, ενώ προσφέρονται και πακέτα διαμονών. Για περισσότερες πληροφορίες, στο cyprus.letapebytourdefrance.com και στο email info@letapecyprus.com.

Πέραν από την Κύπρο, άλλες 21 χώρες φιλοξενούν 29 διοργανώσεις L’ Étape by Tour de France. Αυτές είναι οι Βραζιλία, Εκουαδόρ, Κολομβία, ΗΠΑ, Καναδάς, Μεξικό, Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Βουλγαρία, Δανία, Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισπανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία.

Χορηγοί και υποστηρικτές της κυπριακής διοργάνωσης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Cyta, η Cyprus Airways και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ της ΚΕΟ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση