ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η νεαρότερη Κύπρια σε Ολυμπιακούς

Όταν η 14χρονη Άναμπελ Δρουσιώτη πήγε στη Μόσχα 1980

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η πρόκριση, τεράστιας σημασίας, της Μαριλένας Μακρή σε Ολυμπιακούς αγώνες (Τόκυο 2020) είναι κάτι εντυπωσιακό αν κρίνει κανείς από την ηλικία της, μόλις 16 ετών.

Όμως δεν είναι η νεαρότερη συμπατριώτισσά μας που κατάφερε να προκριθεί στο μεγάλο ραντεβού, με την Άναμπελ Δρουσιώτη να το είχε καταφέρει σε ηλικία μόλις 14 ετών!

Η Μαριλένα είναι η νεαρότερη συμπατριώτισσά μας που κατάφερε να προκριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες εξασφαλίζοντας το όριο συμμετοχής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε Ολυμπιακούς Αγώνες είχε συμμετάσχει και μια νεαρότερη από την Μαριλένα Μακρή, η Άναμπελ Δρουσιώτη η οποία το είχε καταφέρει σε ηλικία μόλις 14 ετών με «κάρτα συμμετοχής».

Έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας το 1980, στο ύπτιο των γυναικών και, σύμφωνα τα στοιχεία των αγώνων, με χρόνο 1:15.85 είχε καταταγεί στην 23η θέση.

Ήταν εκείνοι οι αγώνες που μια 15χρονη, η Ανατολικογερμανίδα Rica Reinisch είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ της απόστασης τόσο στον προκριματικό, 1:01:50 , όσο και στον τελικό (1:00:86).

Για την ιστορία, δείτε και την επίσημη καταγραφή των αποτελεσμάτων του αγωνίσματος:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

<