ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γεωργίου: «Νιώθω ευγνώμων - Είναι ακόμα η αρχή»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρωταθλητής μας στην ενόργανη γυμναστική

Άνδρας της χρονιάς αναδείχθηκε στα Man of the Year Awards ο Μάριος Γεωργίου. Ο πρωταθλητής μας στην ενόργανη γυμναστική με 10 μετάλλια μέσα στο 2022 σε πανευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες, κατάφερε να βάλει την Κύπρο στον χάρτη της παγκόσμιας ενόργανης γυμναστικής και να μας κάνει περήφανους. Στο πλαίσιο αυτό παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την ανάδειξη του ως άνδρας της χρονιάς: «Ήταν πολύ τιμητική η βραδιά για μένα. Τι να πω. Νιώθω πολύ χαρούμενος και ευγνώμων επειδή ήξερα είναι δύσκολο να βγεις Man of the year. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος με στηρίζει και είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Για τη συνομιλία του με τον ΠτΔ: «Μου είπε να συνεχίσω έτσι, δυναμικά».

Για το χρυσό στο Μόναχο: «Ήταν η μεγαλύτερη μου επιτυχία αν εξαιρέσουμε τους ολυμπιακούς. Ήταν μια ιστορική στιγμή για μένα το χρυσό μετάλλιο».

Για τις επιτυχίες του: «Νιώθω χαρούμενος. Ακόμα έχω να δείξω πολλά. Θέλω να πιστεύω ότι είναι ακόμα η αρχή».

Για τους στόχους του: «Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχω ένα πρόβλημα πάλι στον ώμο και θα πρέπει να κάνω μια εγχείρηση. Με το νέο χρόνο θέλω να πιστεύω ότι θα επανέλθω για να διεκδικήσω την πρόκριση στην ολυμπιάδα. Η επέμβαση πρέπει να γίνει γιατί όσο το καθυστερώ τόσο χειρότερο γίνεται».

Για το πως ξεκίνησε: «Με τη γυμναστική δεν το επέλεξα εγώ. Ήμουν πολύ μικρός και όπου με βάλανε οι γονείς μου εγώ έμενα. Η αλήθεια έκανα προπόνηση χωρίς να έχω στόχους. Τους πρώτους στόχους τους έβαλα το 2016 στην πρώτη ολυμπιάδα».

Για τις δυσκολίες που πέρασε: «Έχω περάσει δύο δυσκολίες. Η πρώτη όταν η μητέρα μου πήγε στο εξωτερικό για δουλειά. Η δεύτερη όταν ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή. Είχα τη στήριξη του προπονητή μου και της θείας μου. Αν δεν ήταν αυτοί ίσως να έπαιρνα άλλον δρόμο. Μετά τους ολυμπιακούς έβαλα στόχους και είπα ότι θέλω να γίνω κάτι μεγάλο. Να κάνω περήφανο τον πατέρα μου. Στις δύσκολες στιγμές σκεφτόμουν την υπόσχεση στον πατέρα μου».

Για την αναφορά του Λευτέρη Πετρούνια: «Ήταν πολύ τιμητικό για μένα. Ο χαρακτήρας του είναι πολύ καλός. Είναι σημαντικό ένα είδωλο να δίνει συμβουλές σε πιο νεαρούς αθλητές».

Για το αν τον στηρίζει η πολιτεία: «Χρειάζεται να στηρίζει η πολιτεία και ευτυχώς το κάνει. Τη νιώθω κοντά μου. Είναι και οι χορηγοί μου που είναι δίπλα μου».

*Περισσότερα στο ηχητικό

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση