ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ευρυπίδου: «Όταν είδα πόσοι μας περίμεναν στην Αυστραλία, κατάλαβα τη σημασία των αγώνων»

Συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την κορυφαία αθλήτριά μας

Η κορυφαία αθλήτρια του 2018, όπως βραβεύτηκε από την ΕΑΚ στα ετήσια βραβεία των αρίστων, Διαμάντω Ευρυπίδου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Pressing» του ΣΠΟΡ FM 95.0 και τον Ανδρέα Βιολάρη.

Μίλησε για τον τρόπο που αποδέχθηκε τη βράβευσή της, όσα έζησε στην Αυστραλία και τους Κοινοπολιτειακούς αλλά και τον τρόπο που ο Ασκάς, το χωριό καταγωγής της, βίωσε την πορεία της.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους πανηγυρισμούς της: «Ήταν λίγο ξαφνικό. Δεν το περίμενα και έτσι στα παρασκήνια το χάρηκα με το δικό μου τρόπο».

Για τη σημασία του βραβείου: «Κάθε βραβείο για κάθε αθλητή είναι πολύ σημαντικό. Τότε καταλαβαίνεις τι έχεις κάνει και όλες οι θυσίες και οι κόποι ανταμείβονται».

Για τις θυσίες που κάνει: «Οι θυσίες είναι πάρα πολλές. Ακόμα και στιγμές με την οικογένειά μας. Όχι μόνο οι φίλες. Ούτε αυτούς προλαβαίναμε να τους δούμε. Η διατροφή, η ψυχολογία, παίζουν πολλά πράγματα ρόλο για να φτάσεις ψηλά».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει: «Θα συμφωνήσω με το ότι οι αποτυχίες είναι πιο πολλές και ως αθλητές κρίνουμε τον εαυτό μας αυστηρά κι έτσι πρέπει. Αλλά ποτέ δε θα πω πως όσα θυσίασα μπορούν να πάρουν μέρος της χαράς που νιώθω όταν μπαίνω στους αγώνες ή παίρνω τα βραβεία».

Για την οικογένεια: «Η οικογένειά μου είναι οι άνθρωποι που με στήριξαν καθόλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Τους έχω δίπλα μου και είμαι περήφανη για αυτό. Σε κάθε αγώνα, κάθε μετάλλιο ήταν δίπλα μου και με στήριζαν».

Για το αν ήταν μαζί στην Αυστραλία: «Δεν ήθελα να βρίσκονται εκεί γιατί με όλες τις θυσίες που κάναμε θα ήταν συναισθηματικά δύσκολο και τους παρακάλεσα να μείνουν Κύπρο».

Για το πότε κατάλαβε τη σημασία της διοργάνωσης: «Την πρώτη μέρα που φτάσαμε στο αεροδρόμιο και άνοιξαν οι πόρτες ήταν σαν Κυπριακή αποικία. Τόσος κόσμος μας περίμενε και εκεί κατάλαβα πόσο σημαντική ήταν η διοργάνωση και πόση μεγάλη αξία είχε. Όταν έφτασε η ώρα να πάρω μέρος το άγχος έφτασε πολύ ψηλά γιατί ήταν ο στόχος που έθεσα από μωρό βασικά. Το πόσο μεγάλες ήταν οι κερκίδες, πως μας μετέφεραν στο γήπεδο ήταν εμπειρίες που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Με ποιο στόχο κατέβηκε στους Κοινοπολιτειακούς: «Ο στόχος μου ήταν το μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό. Θέλαμε να δώσουμε στην Κύπρο ένα μετάλλιο αν γινόταν το χρυσό. Ήταν πολύ σημαντικό που το καταφέραμε γιατί δείξαμε σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε σαν Κύπρος».

Για το αν κατάλαβε τι είχε κάνει: «Εκείνη την ώρα δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Μου πήρε λίγο καιρό. Είμαι περήφανη για αυτό γιατί έκανα πολλή δουλειά τόσα χρόνια. Δεν είναι κάτι που το περίμενα να πάρω έξι μετάλλια».

Για τους στόχους της στη συνέχεια: «Στην παρούσα φάση της ζωής μου σαν αθλήτρια είναι λίγο δύσκολα γιατί βγήκα από σοβαρό τραυματισμό και είμαι τρεις μήνες εκτός. Είναι ένας από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς και για αυτό δε θα ήθελα να μιλήσω για στόχους. Όταν θα επανέλθω πλήρως θα μπορώ να μιλήσω και για τους στόχους μου γιατί πρώτα απ’ όλα είναι η υγεία μου».

Για το πόσα κέρδισε από τον αθλητισμό: «Ο αθλητισμός βγάζει και ανθρώπους. Πολλοί συγχύζουν τις λέξεις συναθλητής και ανταγωνιστής αλλά όλοι είμαστε συναθλητές. Σου δίνει την ευκαιρία ο αθλητισμός να συνυπάρχεις με ανθρώπους και να τους αποδέχεσαι όπως είναι».

Αν ήταν κίνητρο η βράβευση: «Επειδή γνωρίζω πόσα έκανα και τι αξίζω, δε θα με επηρέαζε η βράβευση. Στη χθεσινή εκδήλωση όμως ένιωσα πάρα πολύ όμορφα. Ήταν και οι άνθρωποι πέρα από την εκδήλωση. Μας κάνουν τέτοιες βραδιές να εκτιμούμε και εμείς τους εαυτούς μας και το τι αξίζαμε».

Για το αν είχε ιστορία στον αθλητισμό η οικογένεια: «Η μητέρα μου ήταν αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής στην Ουκρανία και η προπονήτριά μου».

Για το αν είχε την στήριξη από το περιβάλλον της: «Επειδή είμαι από τον Ασκά, πολλοί άνθρωποι δεν είχαν καταλάβει πόσες θυσίες πρέπει να κάνεις για ένα άθλημα. Ο πατέρας μου στήριξε την προσπάθεια και την απόφαση που πήραμε με τη μητέρα μου και ήταν σημαντικό αυτό».

Για τα του σχολείου: «Μου έδωσε την ευκαιρία ο υπουργός Παιδείας να δώσω μόνο τις εξετάσεις και διαβάζω για αυτές. Τον ευχαριστώ για αυτό».

Για το αν σκέφτεται την επαγγελματική αποκατάσταση: «Επειδή είμαι λίγο γεμάτη αυτό τον καιρό, με την αποθεραπεία μου και τα μαθήματα, είναι αφοσιωμένη στο σχολείο αυτή την εποχή».

Ένα μήνυμα στα παιδιά σε σχέση με τον αθλητισμό: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους που με στηρίζουν και να πω στον κόσμο πως ο αθλητισμός δίνει στον άνθρωπο μια αίσθηση της ζωής διαφορετική και βοηθά να χτίσεις χαρακτήρα. Κάθε παιδί, ακόμα και να μην κάνει πρωταθλητισμό, είναι πολύ σημαντικό για το σώμα του».

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X