ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έντεκα υποτροφίες σε Κύπριους αθλητές

Με συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation) ενισχύοντας με συνέπεια και για 25η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών με την παροχή κινήτρων διάκρισης στον αθλητισμό, ανακοίνωσε τη χορήγηση Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας, στη βάση αθλητικών διακρίσεων 2023-2024.

Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό στην προαγωγή των αξιών του Ολυμπισμού ενισχύοντας την αγάπη για τον αθλητισμό και την αριστεία. Στοχεύοντας να υποστηριχθούν αθλητές από όλες τις Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων, απονέμονται συνολικά 71 υποτροφίες για αθλητές/αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο που αγωνίζονται σε 29 ατομικά ολυμπιακά αθλήματα.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώνει ότι, για την περίοδο 2023-24, απονέμονται έντεκα Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας, σε ισάριθμους Κύπριους αθλητές/αθλήτριες από έξι (6) Ολυμπιακά Αθλήματα, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό στην προαγωγή των αξιών του Ολυμπισμού και της αριστείας, και ενισχύοντας την αγάπη για τον αθλητισμό στην χώρα μας.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των έντεκα υποτροφιών κατά το Ολυμπιακό Έτος 2024, είναι αυξημένος τόσο σε σχέση με την περσινή χρονιά (2023), όπου ο αντίστοιχος αριθμός ήταν εννέα, όσο και με την χρονιά (2022) , οπού ο αντίστοιχος αριθμός ήταν εφτά.

Έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οι αθλητές Αχιλλέως Γιώργος (Σκοποβολή), Αντωνίου Σωτήρης (Σκοποβολή), Χριστοδουλίδης Πέτρος (Τζούντο), Χριστοφή Ναταλία (Στίβος) και Αμίν Χατίρι (Στίβος), ενώ ήταν ήδη ενταγμένοι και συνεχίζουν σε αυτό οι Μπαλαρτζισβίλι Γεώργιος (Τζούντο), Αντωνίου Κάλια (Κολύμβηση), Αντωνίου Νικόλαος (Κολύμβηση), Μακρή Μαριλένα (Ιστιοπλοΐα), Χριστοφόρου Άντρη (Ποδηλασία), και Νικολάου Κωνσταντίνα (Σκοποβολή).

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Χρυσοστόμου και τα Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ευχαριστούν θερμά το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και ιδιαίτερα τον κ. Χάρη Δαυίδ - Πρόεδρο Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, τον κ. Σπύρο Καπράλο – Μέλος ΔΟΕ, Πρόεδρος Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών & Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την κ. Εύα Λιανού - Γενική Διευθύντρια Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, τον κ. Σπύρο Γιαννιώτη – Αργυρό Ολυμπιονίκη Ρίο και Μέλος Επιτροπής Υποτροφιών Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και τον κ. Κώστα Παναγόπουλο Μέλος Επιτροπής Υποτροφιών Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία, που στόχο έχει να παρέχουμε όλα τα εφόδια για την επιτυχία των αθλητών μας στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
15 Φεβρουαρίου 2024

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση