ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητικού Συντάκτη 2024 από την ΕΑΚ με το «Δείπνο Hercules»

Εγινε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Στην παρουσία πέραν των 90 μελών της, καθώς και της αθλητικής ηγεσίας της χώρας μας, η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) γιόρτασε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, με το «Δείπνο Hercules» την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητικού Συντάκτη.

Η Hercules Group, η οποία στηρίζει την ΕΑΚ εδώ και δεκαετίες, έχει αναλάβει από το 2021 τη φιλοξενία του ετήσιου δείπνου προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητικού Συντάκτη, η οποία εορτάζεται διεθνώς στις 2 Ιουλίου, γενέθλια ημέρα της AIPS, της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών. Η φετινή χρονιά ήταν ακόμη πιο σημαντική, αφού η AIPS έκλεισε 100 χρόνια ζωής, έχοντας ιδρυθεί στις 2 Ιουλίου 1924 στο Παρίσι, λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενεί φέτος ξανά, μετά από ένα αιώνα.

Οι προσκεκλημένοι στο «Δείπνο Hercules» του 2024 απόλαυσαν τα εδέσματα της Ταβέρνας Παλιομούχταρος στον Άγιο Θεόδωρο, με την όμορφη αυλή του εστιατορίου να φιλοξενεί τους αθλητικούς συντάκτες και τους προσκεκλημένους τους.

Οι προσκεκλημένοι

Την ΕΑΚ και τους οικοδεσπότες Hercules Group, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους. Από τον ΚΟΑ o πρόεδρος Γιάννης Ιωάννου, η αντιπρόεδρος Κάλλη Χατζηιωσήφ, τα μέλη του Δ.Σ. Άλκης Γαλατόπουλος, Θεόδωρος Καυκαρίδης, Ανδρέας Παπαλλής, Ρίκκος Παττίχης, Κωνσταντίνα Παφίτη, Χαράλαμπος Μιρής, Σταύρος Μιχαηλίδης και η γενική διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Παρόντες ήταν επίσης ο τέως πρόεδρος ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο τέως αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλής.

Την Ένωση Συντακτών εκπροσώπησε ο πρόεδρος Γιώργος Φράγκος και τον Μέγα Χορηγό της ΕΑΚ, την ΟΠΑΠ Κύπρου, το μέλος του Δ.Σ. Ισίδωρος Μακρίδης. Από το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα, από την ΚΟΕ ο πρόεδρος Γιώργος Χρυσοστόμου, ο γενικός γραμματέας Ανδρέας Γεωργίου, τα μέλη Ε.Σ. Δημήτρης Λεοντής, Οδυσσέας Πατσαλίδης και Κλέα Παπαέλληνα, ο πρόεδρος της ΚΕΠΕ Ανδρέας Καμαρλίγγος και ο αντιπρόεδρος Ευθύμιος Πολυδώρου.

Παρόντες επίσης ο Διευθυντής Γραμματείας ΑΣΑΕΦ Αντισυνταγματάρχης Χρίστος Πιερής, ο πρόεδρος της ΚΟΠΑ Πάνος Ραζής, ο πρεσβευτής Fair Play Γιώργος Χρυσοστόμου, οι πρόεδροι των Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών, Προπονητών και Διαιτητών, Σπύρος Νεοφυτίδης, Άντρος Κουλουμπρής και Γιώργος Πάπουτσος αντίστοιχα, ο πατέρας του Ολυμπιονίκη μας Παύλου, Δρ. Παναγιώτης Κοντίδης, πρόεδροι ομοσπονδιών, μεταξύ άλλων του στίβου Περικλής Μάρκαρης, του κανό Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, της τοξοβολίας Ανδρέας Θεοφυλάκτου, του τένις και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με τη ιδιότητα των μελών του Ε.Σ. της ΚΟΕ, καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΑΚ, Γιάννης και Μιχάλης Ιωάννου.

Ευχαριστίες

Ο πρόεδρος της ΕΑΚ, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε θερμά τον Ηρακλή Ηρακλέους, τον Κώστα Ηρακλέους και την όλη ομάδα τους, για την εξαιρετική τους στήριξη και την «υιοθέτηση» του Δείπνου των Αθλητικών Συντακτών. «Αφού συγχαρούμε τον Ηρακλή Ηρακλέους για την εκλογή του ως αντιδήμαρχος Αγίου Τύχωνα, θέλω εκ μέρους της ΕΑΚ να τον ευχαριστήσω που για 4η χρονιά μας φιλοξενεί με αυτό το δείπνο. Η ΕΑΚ ευγνωμονεί τον αγαπητό Ηρακλή, για τη σπουδαία του στήριξη εδώ και δεκαετίες προς την οργάνωσή μας».

Ως ένδειξη εκτίμησης, το Δ.Σ. της ΕΑΚ παρέδωσε ως δώρο στον κ. Ηρακλέους μια φανέλα της ομάδας μπάσκετ της ΕΑΚ, με το λογότυπο της Hercules.

Ο κ. Μιλτιάδους αναφέρθηκε επίσης στις διάφορες δράσεις που «τρέχει» η ΕΑΚ, όπως τα θέματα εργασιακής υποστήριξης και τα Δημοσιογραφικά Βραβεία. Ευχαρίστησε δημόσια τον τέως Γ.Γ. ΕΑΚ, Μικαέλο Παπαδάκη, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην οργάνωση. Και, φυσικά, τους χορηγούς της ΕΑΚ, χάρις στους οποίους γίνονται εφικτές όλες οι δράσεις της ένωσης των αθλητικογράφων.

Το Μέγα Χορηγό, ΟΠΑΠ Κύπρου

Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές, Unicars, Cytavision και Τράπεζα Κύπρου.

Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές CNP CYPRIALIFE, Psaltis Auto Parts, Alphamega, Carlsberg και Hercules.

Τον διαχρονικό συνεργάτη εδώ και μισό αιώνα της ΕΑΚ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ). Και για την εξαίρετη τους στήριξη στη Γιορτή Αρίστων, το ΡΙΚ, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Ηρακλής Ηρακλέους, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε στους αθλητικούς συντάκτες χρόνια πολλά και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την εκεί παρουσία τους, στέκοντας στη δύναμη του αθλητισμού που φέρνει κοντά όλους.

Η ΕΑΚ τίμησε και δύο συναδέλφους που έκλεισαν 40 χρόνια ως μέλη της, τον Μιχάλη Σωτηρίου και τον Γιάννη Κούρα. Τις απονομές των πλακετών, έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΚ, Παναγιώτης Φελλούκας.

Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν και κληρώσεις δώρων. Η Hercules Group κλήρωσε πέντε δώρα, συνολικής αξίας 900 ευρώ για όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ αποκλειστικά για τα μέλη της ΕΑΚ, η Cyta παραχώρησε δύο δωροκουπόνια αξίας 100 ευρώ το ένα από τα Cyta Shops και η ΕΑΚ τρία δωροκουπόνια αξίας 100 ευρώ το ένα.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο ταμίας της ΕΑΚ, Μάριος Χατζηστυλλής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση