ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Διεξάγεται το δεύτερο Bedrock Gravel Festival

Αυτή την εβδομάδα

Λάτρεις της ποδηλασίας σε χώμα, από την Κύπρο και το εξωτερικό, λαμβάνουν μέρος στο πρωτοποριακό Bedrock Gravel Festival, το οποίο έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Activate Cyprus, πρωτοπόρος στον ποδηλατικό και τριαθλητικό τουρισμό. Το φεστιβάλ ξεκινησε την Κυριακή, 14 Απριλίου, και θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας.

Θα κορυφωθεί με την ποδηλασία περιπέτειας του Σαββάτου (20/04), με τις διαδρομές σε χώμα, μεσαίας δυσκολίας μήκους 63χλμ και της μεγαλύτερης 108χλμ. Τον τερματισμό θα ακολουθήσει BBQ Party και Beer Tasting. Την Κυριακή, 21 Απριλίου, τελευταία μέρα του φεστιβάλ, υπάρχει βόλτα… αποθεραπείας για όσους το επιθυμούν.

Για την Κύπρο το Bedrock Gravel Festival αποτελεί κάτι μοναδικό, καθώς δεν υπάρχει ανάλογη διοργάνωση στο νησί, τη στιγμή που στο εξωτερικό οι αγώνες Gravel παρουσιάζουν ραγδαία εξέλιξη. Το φεστιβάλ αυτό συνδυάζει την αγάπη για τη ποδηλασία, την ανάγκη για ηρεμία - την οποία προσφέρει το φιλόξενο χωριό της Τόχνης - και την επαφή με την κυπριακή κουλτούρα.

Το πρόγραμμα

Μετά το καλωσόρισμα της Κυριακής (14/04), ακολουθήσαν, με αφετηρία την Τόχνη, ποδηλατικές διαδρομές σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, όπως τα Λεύκαρα, το Σταυροβούνι, ο Κάτω Δρυς, η Βάσα, η Ακαπνού, το Ζύγι κ.ά.

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους θα λάβουν μέρος να δουν πώς φτιάχνεται ένα παραδοσιακό φαγητό της Κύπρου, τα κουπέπια, θα δουν τη διαδικασία παραγωγής χαλουμιού, θα δοκιμάσουν τοπικά κρασιά και μπύρες κ.ά.

Το Σάββατο (20/4) το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τις δυο διαδρομές του Bedrock Gravel Festival, 63χλμ και 108χλμ. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στο The Feed Zone Cafe στην Τόχνη, μπροστά από τα γραφεία όπου στεγάζεται η Activate Cyprus. Οι συμμετοχές για τις διαδρομές του Σαββάτου γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη (18/04).

Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στο μοναδικό Bedrock Gravel Festival στο https://www.activatecyprus.com/gravel-events.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση