ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο ο αγώνας ποδηλατικής ανάβασης «0-2000»

Εντάσσεται στο πλαίσιο του 14ου Troodos Sports Festival και διεξάγεται φέτος για 10η χρονιά

Ξεκινώντας σχεδόν από το επίπεδο της θάλασσας, από το εμπορικό κέντρο της Λεμεσού My Mall, οι ποδηλάτες ανεβαίνουν στην κορυφή του Ολύμπου, σε υψόμετρο σχεδόν 2.000 μέτρων. Αυτό είναι το σενάριο ενός εκ των πλέον εμβληματικών και απαιτητικών αγώνων ποδηλασίας στην Κύπρο που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου.

Η διοργάνωση με τη χαρακτηριστική ονομασία «0-2000 Challenge» εντάσσεται στο πλαίσιο του 14ου Troodos Sports Festival, διεξάγεται φέτος για 10η χρονιά και απλώνεται σε δύο ημέρες αφού την Κυριακή (05/6) περιλαμβάνει αγώνα μικρότερης ανάβασης από τον Καλοπαναγιώτη έως τον Όλυμπο. Παράλληλα με τη διαδρομή της πρώτης ημέρας θα γίνει και φέτος ο αγώνας χαμηλότερου βαθμού δυσκολίας «0-1.000 Challenge» με τερματισμό στο Πέρα Πεδί.

Το Troodos Sports Festival διοργανώνουν η Activate Cyprus σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους. Περιλαμβάνει επίσης Mountain Bike Kids Festival το οποίο θα διεξαχθεί 9-10 Ιουλίου το Τρόοδος.
Όλες οι πιο πάνω διοργανώσεις περιλαμβάνονται στο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ).

Ξεκίνημα με ανάβαση

Στον αγώνα ανάβασης «0-2.000» θα λάβουν μέρος περίπου 150 ποδηλάτες. Ο αγώνας διεξάγεται ανελλιπώς από το 2013 και αποτελεί τη μεγαλύτερη αγωνιστική ανάβαση στην Κύπρο. Η εκκίνηση δίνεται από το My Mall της Λεμεσού για να φτάσει μετά από 63χλμ δύσκολα και απαιτητικά χιλιόμετρα στην κορυφή του Ολύμπου, στα 1.952μ. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται και η μοναδικότητα της Κύπρου, όπου κάποιος μπορεί να συναντήσει ένα πολύ ψηλό βουνό, σε ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση από τη θάλασσα.

Η μαγευτική διαδρομή διέρχεται από το Φράγμα του Κούρη, τα χωριά Λόφου, Πέρα Πεδί και Πλάτρες καθώς και την πλατεία Τροόδους.
Η μικρή ανάβαση «0-1.000» διανύει 49,5χλμ, έως το καταπράσινο Πέρα Πεδί. Απευθύνεται σε αρχάριους ή σε αθλητές που τη δεδομένη στιγμή δεν νιώθουν τόσο έτοιμοι για μια ανάβαση έως τον Όλυμπο. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7:15πμ ενώ οι απονομές θα γίνουν γύρω στις 12:45μμ στο Troodos Hotel.

Και φέτος στον Καλοπαναγιώτη

Την Κυριακή (05/6) ο αγώνας ξεκινάει από τον πανέμορφο Καλοπαναγιώτη στις 9:30πμ. Θα ακολουθήσει μια όμορφη διαδρομή 23.4χλμ μέσα από τα χωριά Μουτουλλά, Λεμύθου και Πρόδρομο πριν καταλήξει στον Όλυμπο. Είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που η διοργάνωση επισκέπτεται τον Καλοπαναγιώτη. Οι απονομές θα γίνουν στις 12:40μμ στο Troodos Hotel.

Και στους δύο αγώνας θα λάβουν μέρος πάνω από 200 αθλητές, αρκετοί εκ των οποίων θα διανυκτερεύσουν σε καταλύματα της περιοχής του Τροόδους οικογενειακώς.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η ασφαλιστική Atlantic, τα συμπληρώματα NAMED SPORT, το Troodos Hotel και το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλοπαναγιώτη, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠΟ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση