ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αποστολή της ΚΟΕ στους πολυαγώνες της Μάλτας

Ενημέρωση από την ΚΟΕ

Ενημέρωση από την ΚΟΕ για την παρουσία της στους “Malta Invitational Games” (Αγώνες Πρόσκλησης), που θα διεξαχθούν από 6-10 Οκτωβρίου στη Βαλέτα.
 
Αναλυτικά: 
 
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) αποδέχτηκε την πρόσκληση της διοργανώτριας αντίστοιχης Επιτροπής της Μάλτας για να λάβει μέρος σε μια νέα διοργάνωση πολυαγώνων που δημιουργήθηκε.
 
Πρόκειται για τoυς αγώνες “Malta Invitational Games” (Αγώνες Πρόσκλησης), που θα διεξαχθούν από 6-10 Οκτωβρίου στη Βαλέτα.
 
Παράλληλα οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν για τους διοργανωτές μια μίνι πρόβα, λίγους μήνες πριν τη διοργάνωση στο νησί της κεντρικής Μεσογείου, των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης τον προσεχή Μάιο.
 
Η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής αποτελείται από 21 αθλητές/αθλήτριες που θα λάβουν μέρος και στα τρία αθλήματα που περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των αγώνων και είναι το Τάε Κβο Ντο, το Τρίαθλο και το Μπόουλινγκ. Αρχηγός της αποστολής είναι το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Οδυσσέας Πατσαλίδης, και Βοηθός Αρχηγός αποστολής ο Διοικητικός Λειτουργός της ΚΟΕ Γιώργος Παναγίδης.
Η τελική σύσκεψη πριν την αναχώρηση της αποστολής, έγινε στα γραφεία της ΚΟΕ την περασμένη Δευτέρα, στην παρουσία του Αντιπροέδρου της ΚΟΕ και Προέδρου Τεχνικής Επιτροπής ΚΟΕ κ. Γιώτη Ιωαννίδη, όπου δόθηκαν οι κατευθύνσεις στους αρχηγούς/προπονητές των τριών αθλημάτων για τα θέματα που αφορούν στο ταξίδι, την αγωνιστική συμμετοχή και τις ιατρικές οδηγίες προς όλα τα μέλη της αποστολής. Την αποστολή συνοδεύουν επίσης η γιατρός Ελίζα Χριστοδούλου, ο φυσιοθεραπευτής Ηλίας Δημητρίου, ο Λειτουργός Τύπου της ΚΟΕ Νίκος Σοφιόπουλος, και ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Κυπριανού.
 
Αναλυτικά οι τρεις ομάδες των αθλημάτων αποτελούνται από τους παρακάτω :
 
Τάεκβοντό : Ρίκκος Παττίχης (προπονητής), και οι αθλητές Αντώνης Σοφοκλέους, Θεοδόσης Μενοίκου, Άρης Στυλιανίδης, Κυριάκος Ανδρονίκου, Χρήστος Αχιλλέως, Νάγια Καουρτίσιη, Γρηγορία Θεοφάνους, Μαρκέλλα Τέγγερη, και Κυριακή Κουττούκη.
 
Τρίαθλο: Θεοφάνης Γεωργίου (Υπεύθυνος ομάδας), Χρήστος Χρήστου (Προπονητής) και οι αθλητές Παναγιώτης Αντωνίου, Ανδρέας Γιαφάς, Αλέξανδρος Δημητρίου, Ανδρέας Δουλαππάς, Αννελίς Σπαρσή, Αντωνία Σοφοκλέους, Παναγιώτα Παντέλα και Σταυρούλλα Ιωάννου.
 
Μπόουλινγκ : Χαράλαμπος Χαραλάμπους (προπονητής) και οι αθλητές Ηρακλής Κυριάκου, Νικόλας Χριστοφή, Μυριάνθη Αριστείδου Καστορή, και Παναγιώτα Παστού.
 
Η αποστολή έφτασε στη Μάλτα το απόγευμα της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου. Την πρώτη μέρα των αγώνων θα γίνουν αγωνίσματα ΤάεΚβοΝτο και Μπόουλινγκ. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ομάδα Μπόουλινγκ συμμετέχει σε αποστολή της ΚΟΕ στο εξωτερικό.
 
Στους αγώνες συμμετέχουν 180 περίπου αθλητές από τις ακόλουθες 10 χώρες : Κύπρος, Μάλτα, Βουλγαρία, Νήσοι Φερόες, Μαυροβούνιο, Γιβραλτάρ, Ισλανδία, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, και Λουξεμβούργο.
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
5 Οκτωβρίου 2022

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση