ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναχωρεί το πρώτο γκρουπ για τους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες

Συνολικά 111 αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στη διοργάνωση του Οράν - Στις 28 Ιουνίου πετάει για Αλγερία το δεύτερο μεγάλο γκρουπ της αποστολής  

Με την αισιοδοξία και την πίστη για μια άξια εκπροσώπηση της χώρας μας, αναχωρεί το απόγευμα (18:00) από το αεροδρόμιο Λάρνακας με ναυλωμένη πτήση για την Αλγερία το πρώτο από τα δύο μεγάλα γκρουπ της αποστολής της Κύπρου για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Η 19η «έκδοση» της σημαντικότερης αθλητικής συνάντησης των χωρών της Μεσογείου θα διεξαχθεί στην πόλη Οράν και η Κύπρος συμμετέχει με 111 αθλητές και αθλήτριες, αριθμός πολύ κοντινός συγκριτικά με τη διοργάνωση του 2018 (Ταραγόνα), όπου τη χώρα μας εκπροσώπησαν 118 αθλητές και αθλήτριες.

Το δεύτερο γκρουπ της αποστολής θα αναχωρήσει την Τρίτη 28 Ιουνίου και περιλαμβάνει κυρίως αθλητές και αθλήτριες (μαζί φυσικά με τους τους προπονητές και τους συνοδούς τους) οι οποίοι θα αγωνιστούν τη δεύτερη εβδομάδα των Μεσογειακών Αγώνων. Την ίδια ημέρα θα αρχίσει σιγά-σιγά και η επιστροφή στην Κύπρο για όλους όσους θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Γενικώς η διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου και η επιστροφή στην Κύπρο για τους εναπομείναντες μέχρι τότε στο Οράν έχει προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα. Σημειώνεται ότι όλες αυτές οι πτήσεις θα είναι ναυλωμένες, με σκοπό να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία, ειδικά για τους αθλητές που πρέπει να έχουν τις ανέσεις και διευκολύνσεις έτσι ώστε να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα αρχίσει την Κυριακή 26 Ιουνίου. Θα προηγηθεί το Σάββατο (25/06) η επίσημη Τελετή Έναρξης των Αγώνων στο υπερσύγχρονο Ολυμπιακό Στάδιο του Οράν. Ένα στολίδι για την Αλγερία, που είναι και ολοκαίνουργιο, καθώς άνοιξε τις πόρτες του για αγώνες μόλις τον Ιούνιο του 2021 (εκεί παίζει και η εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου).

Οι 111 εκπρόσωποι μας

Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, Ανδρέας Θεοφυλάκτου. Στόχος της διοικητικής ομάδας είναι η άμεση επίλυση όποιων θεμάτων τεθούν κατά τη διάρκεια της αποστολής και η επίδειξη ομαδικού πνεύματος από όλα τα μέλη. Βοηθός αρχηγός θα είναι το μέλος του Ε.Σ. της ΚΟΕ, Παύλος Γεωργιάδης. Αμφότεροι, μαζί με τον λειτουργό της ΚΟΕ, Γιώργο Παναγίδη, βρίσκονται ήδη στο Οράν από αργά το βράδυ της Τρίτης για να διευθετήσουν τα πάντα σε σχέση με τη συμμετοχή των αθλητών μας και των υπολοίπων μελών της αποστολής στη μεγάλη διοργάνωση.

Όπως σημειώθηκε στην πρόσφατη παρουσίαση από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αποστολές με τις οποίες συμμετείχε ποτέ η Κύπρος. Λόγω της μείωσης των αθλημάτων, σε συνδυασμό με τον αριθμό των αθλητών με τους οποίους πάει η Κύπρος, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο μέσος όρος αθλητών ανά άθλημα είναι ο μεγαλύτερος από όλες τις προηγούμενες αποστολές σε Μεσογειακούς Αγώνες. Συνολικά 72 αθλητές μας και 39 αθλήτριες θα λάβουν μέρος σε 18 αθλήματα από τα 24 που περιλαμβάνει συνολικά το πρόγραμμα. Αυτά είναι τα εξής (σε παρένθεση ο αριθμός των αθλητών): Αντισφαίριση (3), άρση βαρών (1), γυμναστική (8), επιτραπέζια αντισφαίριση (5), ιστιοπλοΐα (7), καλαθόσφαιρα 3x3 (4), καράτε (8), κολύμβηση (8), μπάντμιντον (4), ξιφασκία (3), πάλη (2), πυγμαχία (2), ποδηλασία (3), σκοποβολή (13), στίβος (27), ταεκβοντό (3), τζούντο (4) και τοξοβολία (6).

Αναλυτικά, ανά άθλημα, θα μας εκπροσωπήσουν οι εξής αθλητές και αθλήτριες:

• ΤΕΝΙΣ: Χρυσοχός Πέτρος (μονό, διπλό, Ευσταθίου Μενέλαος (μονό), Νέος Ελευθέριος (διπλό).
• ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Μαρτασίδης Αντώνης (89kg).
• ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Άγγονας Γεώργιος, Χαρή Μιχάλης, Γεωργίου, Γεωργίου Μάριος, Ησαΐας, Πηλακούρης Σωκράτης (σύνθετο, ατομικά), Μπατσούρινα Τατιάνα, Δημητρίου Ευαγγελίνα ((σύνθετο, ατομικά).
• ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ: Ηλία Ιωσήφ, Ηλία Σιαρπέλ (ομαδικό), Γιάγκου Μάριος (ατομικό, ομαδικό), Σάββα Χρήστος. Μελετιέ Φωτεινή (ατομικό.
• ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Καριόλου Ανδρέας, Χριστοφίδης Ιάκωβος (iQFoil), Ιορδάνου Παναγιώτης, Γιασεμίδης Γεώργιος (Laser), Λάππα Νατάσα (iQFoil), Μακρή Μαριλένα, Μιχαήλ Μαρία Χριστίνα (Laser Radial).
• 3x3 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ, Κωνσταντίνου Μάριος, Χειμώνας Ανδρέας, Λουκά Νικόλας, Τρετιάκοφ Γεώργιος.
• ΚΑΡΑΤΕ: Θεοπέμπτου Χρίστος (60kg), Ζίγκας Τσαγγαράς Μάρκος (67kg), Λοϊζίδης Παναγιώτης (75kg), Δημητριάδης Δημήτρης, Στυλιανού Ματθαίος (84kg), Κοντού Ειρήνη (50kg), Γκονζάλες Αριάννε Μίλες (55kg), Στυλιανού Ανθή (61kg).
• ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Ιακωβίδης Φίλιππος (50μ. ύπτιο, 100μ. ύπτιο, 4x100μ. ελεύθερο, 4x200μ. ελεύθερο), Ιακωβίδης Μάρκος (50μ. ελεύθερο, 50μ. πρόσθιο, 4x100μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. μικτή), Μανώλη Χρίστος (100μ. πεταλούδα, 200μ. πεταλούδα, 200μ. ελεύθερο, 400μ. ελεύθερο, 1500μ. ελεύθερο, 4x100μ. ελεύθερο, 4x100μ. μικτή, 4x200μ. ελεύθερο), Μούγης Σοφοκλής (50μ. πεταλούδα, 50μ. ύπτιο, 100μ. ύπτιο, 4x100μ. μικτή, 4x200μ. ελεύθερο), Πανάρετος Παναγιώτης (50μ. πρόσθιο, 100μ. πρόσθιο, 4x100μ. μικτή), Πάντζιαρος Ανδρέας (50μ. ελεύθερο, 100μ. ελεύθερο, 200μ. ελεύθερο, 4x100μ. ελεύθερο, 4x200μ. ελεύθερο), Αντωνίου Κάλια (50μ. ελεύθερο, 50μ. πεταλούδα, 100μ. ελεύθερο, 200μ. ελεύθερο), Χατζηλοΐζου Άννα (50μ. ελεύθερο, 100μ. ελεύθερο).
• ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ: Χαϊλής Χρίστος, Καττιρντζί Ραντζμπάρ Αριστοτέλης Άρης, Χριστοδούλου Ελένη, Καττιρντζί Ραντζμπάρ Εύα Νουρ (μονό, διπλό).
• ΞΙΦΑΣΚΙΑ, Ταλιώτης Αλέξανδρος (Epeé), Τοφαλίδης Αλέξανδρος Ανδρέας (Epeé, Foil), Μαυρικίου Ιρήνα (Epeé).
• ΠΑΛΗ: Χοίρας Χαράλαμπος (ελευθέρα 86Kg), Καουσλίδης Αλέξιος (ελευθέρα 125Kg).
• ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Χριστοδούλου Αλέξανδρος (-63Kg), Πάφιος Ραφαήλ (-75Kg).
• ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Αγρότης Αλέξανδρος (ποδηλασία δρόμου), Μιλτιάδης Ανδρέας, Χριστοφόρου Άντρη (ποδηλασία δρόμου, Time Trial).
• ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Ακτερτζή Νιχάτ, Μακρή Ανδρέας (Τραπ), Χαραλάμπους Ανδρέας, Ευαγγέλου Γιώργος (10μ. αεροβόλο τουφέκι), Νικολαΐδης Στέφανος, Βασιλείου Νικόλας, Ανδρέου Παναγιώτα (σκητ), Χαραλάμπους Παναγιώτα, Γεωργίου Χριστιάνα (10μ. αεροβόλο πιστόλι), Ιερίδη Άντη, Κωνσταντινίδου Γεωργία (τραπ), Μαρκίδου Κωνσταντίνα (10μ. αεροβόλο τουφέκι), Νικολάου Κωνσταντία (σκητ).
• ΣΤΙΒΟΣ: Αυγουστίνου Σταύρος (100μ., 200μ.), Μπίτσι Αλεξάντερ (100μ.), Χριστοδούλου Εμμανουήλ (200μ.), Τραΐκοβιτς Μίλαν (110μ. εμπόδια), Δημητρίου Χρήστος, Σπύρου Σταύρος (800μ.), Καττίρι Αμήν (ημιμαραθώνιος), Κωνσταντίνου Βασίλης, Παμπακάς Κυριάκος (ύψος), Στυλιανού Νίκανδρος, Ταμάνης Χρήστος (επί κοντώ), Μπατζάβαλης Παρασκευάς, Σάββα Σπύρος (ακοντισμός), Γενεθλή Χριστόφορος, Παρέλλης Απόστολος (δισκοβολία), Πουρσανίδης Αλέξανδρος (σφυροβολία), Πισσιάρα Μαριάννα, Φωτοπούλου Ολίβια (100μ., 200μ., 4x100μ), Γεωργίου Δάφνη, Χριστοφή Ναταλία (100μ. εμπόδια, 4x100μ.), Ευαγγελίδου Ναταλία (800μ., 1500μ.), Χαραλάμπους Θάλεια (5000μ., ημιμαραθώνιος), Φωτοπούλου Φίλιππα (μήκος, 4x100μ.), Χαραλάμπους Δέσποινα, Ιωαννίδου Στυλιάνα (ύψος), Λαδά Ανδρονίκη (δισκοβολία), Κυριάκου Χρυστάλλα (σφυροβολία).
• ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: Πηλαβάκης Ιωάννης (-68Kg), Κουττούκη Κυριακή (-49kg), Τέγγερη Μαρκέλλα (-67Kg).
• ΤΖΟΥΝΤΟ: Κοροτζίδης Γιώργος (-60Kg), Μπαλαρτζισβίλι Γιώργος (-66Kg), Ανδρέου Κυπριανός (-73Kg), Ασβεστά Σοφία (-52Kg).
• ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Χαραλάμπους Χαράλαμπος, Λοΐζου Κωνσταντίνος, Παναγή Κωνσταντίνος, Χατζηερωτοκρίτου Χριστίνα, Κουρουνά Μικαέλλα, Πέτρου Έλενα (ολυμπιακό τόξο 70μ).


Οι «αιμοδότες» της ΚΟΕ

Καθοριστική σημασία για την πραγματοποίηση της αποστολής παίζουν οι συνεργάτες και χορηγοί της ΚΟΕ, με τεράστια συνεισφορά. Αυτοί είναι: Ο πλατινένιος χορηγός ΟΠΑΠ Κύπρου, οι χρυσοί χορηγοί Τράπεζα Κύπρου και Logicom, οι αργυροί χορηγοί Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, η Cablenet ως συνεργάτης επικονωνίας, η Delloitte ως παροχέας υπηρεσιών, η Toyota και ο παροχέας ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλος Βιοϊατρική. Υπήρξε επίσης εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας με την εμπλοκή του ίδιου του Υπουργού Πρόδρομου Προδρόμου, φυσικά με τους λειτουργούς του ΥΠΠΑΝ, όπως επίσης και με τον ΚΟΑ και τον πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Δημοσιογραφική ομάδα

Της δημοσιογραφικής ομάδας ηγείται ο λειτουργός Τύπου Νίκος Σοφιόπουλος και περιλαμβάνει και τον απεσταλμένο της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου. Σε μια φετινή καινοτομία, η ΚΟΕ, και σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της χώρας μας, θα δώσει για πρώτη φορά την ευκαιρία σε φοιτητές δημοσιογραφίας και φωτογραφίας να πλαισιώσουν τη δημοσιογραφική ομάδα, αποκτώντας πολύ σημαντικές εμπειρίες μεγάλων διοργανώσεων. Στο Οράν ταξιδεύει και εξαμελής αποστολή του ΡΙΚ για τηλεοπτική κάλυψη των Μεσογειακών Αγώνων, τόσο με ζωντανές συνδέσεις όσο και για την παραγωγή εκτενών ρεπορτάζ που θα προβάλλονται κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων.

 

Θεόδωρος Τσιολάκης: Απεσταλμένος ΕΑΚ

 

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση