ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άγγιξε την Ολυμπιακή πρόκριση η Κάλια Αντωνίου

Εξαιρετικές επιδόσεις στην Αλαμπάμα

Πολύ κοντά στην εξασφάλιση του ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020 στα 50μ ελεύθερο, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο (18/1) η Κάλια Αντωνίου. Σε αγώνες που έγιναν στην πολιτεία της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ η αθλήτρια του Σταύρου Μιχαηλίδη σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 25.59, επίδοση που αποτελεί νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Γυναικών και η οποία απέχει μόλις οκτώ εκατοστά από το 25.51 που είναι το χαμηλό όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.

Η 19χρονη κολυμβήτρια του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που πιστοποίησε με 56.16 στα 100μ ελεύθερο, επίδοση που είναι ατομικό ρεκόρ και η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών, μετά το 55.91 της Άννας Στυλιανού.

Την περίοδο αυτή η Κάλια προετοιμάζεται εντατικά για το Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα του Φεβρουαρίου και είναι ενθαρρυντικό ενόψει της συνέχειας πως πέτυχε αυτές τις επιδόσεις βρισκόμενη στο μέσο σκληρών προπονήσεων. Πιστεύεται πως το επόμενο διάστημα θα κατεβάσει και άλλο τις επιδόσεις της.

Ρεκόρ και ο Ν. Αντωνίου
Το ταλέντο φαίνεται πως ρέει άφθονο στην οικογένεια Αντωνίου, καθώς ο 16χρονος Νικόλας, αδελφός της Κάλιας, κάνει μεγάλες επιδόσεις στην αρχή της νέας σεζόν. Με χρόνο 1.55.59 σημείωσε νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Παίδων στα 200μ ελεύθερο, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 1.57.7. Μετά την έκτη θέση που είχε πετύχει το καλοκαίρι στους Αγώνες Νέων Ευρώπης στα 50μ ελεύθερο, που τον καθιέρωσε στην ευρωπαϊκή ελίτ της ηλικίας του, συνεχίζει να κολυμπάει σε ψηλό επίπεδο και αποτελεί μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της κυπριακής κολύμβησης.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X