ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

130 αθλήτριες συμμετείχαν στο Παγκύπριο πρωτάθλημα της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής

Διεξήχθη στη Λάρνακα το τετραήμερο 3-6 Ιουνίου 2023

Με τη συμμετοχή 130 αθλητριών, διεξήχθη στη Λάρνακα το τετραήμερο 3-6 Ιουνίου 2023 το ετήσιο Παγκύπριο πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής (ΚΟΑΟΓ).

Στη διοργάνωση συμμετείχαν αθλήτριες απ’ όλα τα εγγεγραμμένα σωματεία της Ομοσπονδίας, στην παρουσία αρκετών φιλάθλων, που στήριξαν με θέρμη τις προσπάθειες των κοριτσιών.

Το εντυπωσιακό άθλημα της αισθητικής γυμναστικής είναι ένα αποκλειστικά γυναικείο σπορ, στο οποίο συμμετέχουν ομάδες από έξι μέχρι δώδεκα αθλητριών και συνδυάζει χορό, συγχρονισμό, ευλυγισία και ομαδικότητα. Το άθλημα βασίζεται στην όμορφη φυσική ολική κίνηση του σώματος και περιλαμβάνει αρμονικές, ρυθμικές και δυναμικές κινήσεις, με μια φυσική ροή από τη μία κίνηση στην άλλη να δημιουργείται, σαν κάθε νέα κίνηση να προέρχεται από την προηγούμενη.

Η κάθε ομάδα εκτελεί πρόγραμμα διάρκειας 90 με 150 δευτερολέπτων, αναλόγως της ηλικίας.

Το άθλημα της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής αναγνωρίστηκε ως σπορ το 1996, αν και καλλιεργείται από πολύ παλαιότερα, ενώ η παγκόσμια ομοσπονδία ιδρύθηκε το 2003.

Ο πρόεδρος της ΚΟΑΟΓ, κ. Σώτος Τρικωμίτης, δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ όμορφο παγκύπριο πρωτάθλημα, στο οποίο θαυμάσαμε τις προσπάθειες των κοριτσιών. Το άθλημα αυτό μεγαλώνει διαρκώς και είμαστε πολύ ευτυχείς που έχουμε τόσο μεγάλη και θετική ανταπόκριση από τις αθλήτριες και τα σωματεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση