ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: «Να παίξουμε ή πρωτάθλημα εμείς»

Ζητά τον τίτλο σε περίπτωση οριστικής διακοπής

Την θέση του για την κατάσταση που υπάρχει στο χώρο του χάντμπολ εκφράζει με δελτίο τύπου η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

«Φίλες και φίλοι

Μετά το πρόσφατο διάγγελμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλοι εμείς στο Παρνασσό Στροβολου, αθλητές, προπονητές, παράγοντες διαπιστώσαμε για μία ακόμα φορά το πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή στα αγαπημένα μας γήπεδα. Έχουμε εκφράσει πολλές φορές την άποψη ότι θέλουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο αφού πιστεύουμε ότι τα Πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρώνονται στα γήπεδα.

Σίγουρα οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για να συμβεί κάτι τέτοιο αφού η πανδημία έχει επηρεάσει και τα αθλήματα κλειστού χώρου όπου το lockdown είναι παγκόσμιο.

Για εμάς στον Παρνασσό η υγεία όλων όσων ασχολούνται με το άθλημα του χάντμπολ είναι αδιαπραγμάτευτη και η επόμενη ημέρα θα πρέπει να κινηθεί με γνώμονα αυτό ενώ δηλώνουμε ανεπιφύλακτα ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στον αθλητισμό θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας.

Από την στιγμή που είναι πολύ δύσκολο με την παρούσα κατάσταση η επιστημονική κοινότητα να ανάψει το πράσινο φως για προπονήσεις σε κλειστούς χώρους και στην συνέχεια διεξαγωγή αγώνων περιμένουμε η Κυπριακή Ομοσπονδία Χάντμπολ να κάνει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και να λάβει το συντομότερο δυνατό τις σωστές αποφάσεις για το φετινό πρωτάθλημα.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ: ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΝΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ.

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες λίγκες όπου προέκυψε μετά από απόφαση της εκάστοτε ομοσπονδίας οριστική διακοπή.Δηλαδή στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ ύστερα από τηλεδιάσκεψη όλων των ομάδων της Bundesliga, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος επτά αγωνιστικές πριν την λήξη της κανονικής διάρκεια, με την Κίελ να κατακτά τον τίτλο. Στην ΡΩΣΙΑ αποφασίστηκε ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών και έστεψε πρωταθλητές την Τσεκόφσκι Μεντβέντι στους άνδρες και τη Ροστόφ Ντον στις γυναίκες, ενώ στην ΓΑΛΛΙΑ με απόφαση της η γαλλική λίγκα του χάντμπολ (ανδρών) αποφάσισε λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού να διακόψει το πρωτάθλημα και ν' αναδείξει πρωταθλήτρια την Παρί!

Στην Κύπρο ο Παρνασσός Στροβόλου είναι ήδη στον τελικό του φετινού πρωταθλήματος αφού δεν θα χρειαστεί να παίξει με ημιτελικό με την 4η στην βαθμολογία ομάδα του ΚΝ Αγίων Τριμιθιάς ενώ θα περίμενε το νικητή του ζευγαριού Ανόρθωση-Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο σε ένα ζευγάρι που προηγείται με 2-1 η Ανόρθωση.

Τα σενάρια για το υπόλοιπο των αγώνων είναι μέχρι ακόμα και 11 παιχνίδια σε ημιτελικούς και τελικούς ενώ για τον τελικό το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι 2 αγώνες.

Από τα δεδομένα που υπάρχουν, τις ημερομηνίες που ήδη έχουν ανακοινωθεί για την επανέναρξη άλλων αθλημάτων όλα δείχνουν ότι το χάντμπολ δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει ομαδικές προπονήσεις νωρίτερα από τις αρχές Ιουνίου και ίσως αργότερα.
Με βάση όλα αυτά και εν αναμονή των εξελίξεων και οριστικών αποφάσεων της Ομοσπονδίας ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση και θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί στους αγωνιστικούς χώρους».

 

Χάντμπολ: Τελευταία Ενημέρωση