ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ανδρέας Παρασκευάς νέος Ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρών

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Φυσική Αγωγή και μεταπτυχιακού στη Χειροσφαίριση

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Ανδρέας Παρασκευάς επιλέχθηκε για να οδηγήσει την Εθνική Ομάδα Ανδρών της Κύπρου στον α’ προ-προκριματικό του EURO 2024, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στη Γεωργία, 12-14 Μαρτίου.

Η Εθνική μας θα βρεθεί σε όμιλο με τη διοργανώτρια Γεωργία, τη Βουλγαρία και τη Μεγάλη Βρετανία. Θα γίνουν έξι αγώνες και οι δύο πρώτες ομάδες θα προκριθούν στο β’ προ-προκριματικό, όπου θα αντιμετωπίσουν το Λουξεμβούργο και μια ακόμα ομάδα που θα προκύψει στην πορεία και η νικήτρια ομάδα των περάσει στα προκριματικά του EURO 2024.

«Η προετοιμασία της Εθνικής θα γίνει 1-10 Μαρτίου στην Κύπρο, πριν αναχωρήσουμε στην Τυφλίδα, καθώς η τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών θα γίνει 27-28 Φεβρουαρίου. Στην κλήση θα περιλαμβάνονται 28 ονόματα» αναφέρει ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟΧ για την ευκαιρία που μου δίνει. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Στόχος μου σε αυτούς τους δύο μήνες είναι να κάνουμε μια νέα αρχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και να ενώσουμε την παλιά με τη νέα γενιά, δημιουργώντας ένα δυνατό σύνολο», προσθέτει ο κ. Παρασκευά.

Σχολιάζοντας τους επικείμενους αγώνες αναφέρει: «Τόσο η Γεωργία που φιλοξενεί τους αγώνες, όσο και η Βουλγαρία, έχουν κάνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, ενώ και η Μεγάλη Βρετανία έχει προοδεύσει. Σίγουρα η αποστολή μας θα είναι δύσκολη».

Ποιος είναι ο Ανδρέας Παρασκευάς

Γεννημένος το 1978 ο Ανδρέας Παρασκευάς αγωνίστηκε νεαρός στο Κέντρο Νεότητας Ανθούπολης και στο Grammar School. Αναδείχθηκε καλύτερος χειροσφαιριστής και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος το 1996, πριν φύγει για σπουδές Γυμναστή στην Ουγγαρία και το Πανεπιστήμιο Semmelweis. Αγωνίστηκε δύο χρόνια στην ομάδα του Πανεπιστημίου και τρία χρόνια στην Dunnafer, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Intercollege. Υπήρξε διεθνής, βασικό στέλεχος σε όλες τις εθνικές ομάδες, όλων των ηλικιών.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Φυσική Αγωγή και μεταπτυχιακού στη Χειροσφαίριση. Προπονητικά εργάστηκε στο Μαυρομμάτη Αγίου Παύλου και στις «μικρές» εθνικές ομάδες, ενώ για τέσσερα χρόνια ήταν βοηθός του Γιάννη Αρβανίτη στην Εθνική Ανδρών.

Χάντμπολ: Τελευταία Ενημέρωση