ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τίτλος καριέρας για την Ραλούκα στη Βραζιλία

Κατέκτησε το Florianópolis W75 και ανέβηκε 21 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη

Η Ραλούκα Σερμπάν, λίγες μόνο μέρες μετά την ανακήρυξη της από την Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), ως αντισφαιρίστρια της χρονιάς, έστειλε τα ευχαριστήρια της στον κόσμο του τένις με την κατάκτηση του σημαντικότερου μέχρι στιγμής τίτλου στην καριέρα της. Κατέκτησε στην Florianópolis της Βραζιλίας το επαγγελματικό πρωτάθλημα κατηγορίας W75.

Η επιτυχία αυτή πρόσθεσε αντίστοιχο αριθμό πόντων στην προσωπική της βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη ανεβάζοντας την στους 419 βαθμούς, και στην 180η θέση στον κόσμο καταγράφοντας άλμα 21 θέσεων. Η Ραλούκα μπήκε στο πρωτάθλημα ως Νο4 στο ταμπλό αφού αγωνίστηκαν σε αυτό τρεις αντισφαιρίστριες που βρίσκονταν πιο ψηλά από τη θέση 200 της παγκόσμιας κατάταξης. Κέρδισε και τους πέντε αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού χωρίς να χάσει κάποιο σετ.

Είναι η πρώτη φορά που η Ραλούκα κερδίζει ένα πρωτάθλημα της κατηγορίας W75 αφού μέχρι στιγμής η πιο μεγάλη επιτυχία ήταν πέρσι στην Μπελινζόνα της Ελβετίας όταν ο τίτλος που κατέκτησε ήταν κατηγορίας W60. Όπως η ίδια ανέφερε σε ανάρτηση της στα ΜΚΔ, ο τίτλος αυτός σημαίνει πολλά για την ίδια, και προήλθε μέσα από την μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων μηνών, αφιερώνοντας τον στο προπονητικό τιμ που τη συνοδεύει, στην οικογένεια της και σε όσους πιστεύουν σε αυτήν.

Τα πρωταθλήματα κατηγορίας W75 αποφέρουν στους νικητές 60.000$ (ή 54.500€ αν διεξάγονται στην Ευρωπαϊκή ζώνη), με κάτι περισσότερο από το 10% περίπου να καταλήγει στον νικητή του πρωταθλήματος.

Η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου συγχαίρει θερμά τη Ραλούκα και της εύχεται να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου

9 Απριλίου 2024

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση