ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αρχή ήμισυ του παντός με Αζερμπαϊτζάν και νίκη με 3-0

Επόμενος αντίπαλος το Κόσοβο

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της, η Εθνική ομάδα Ανδρών Αντισφαίρισης στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup της Γ΄ κατηγορίας της Ευρωπαϊκής Ζώνης Στους αγώνες που διεξάγονται στο Μαυροβούνιο από 19-22 Ιουνίου, νίκησε στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου το Αζερμπαϊτζάν με 3-0 και έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο.

Στον πρώτο αγώνα της μέρας ο Στυλιανός Χριστοδούλου με αντίπαλο τον Σαφάρ Ρασούλοφ μπήκε πολύ δυνατά και με δύο μπρέικ στα τρία πρώτα γκέιμ, οδήγησε μέχρι το τέλος το σετ, κατακτώντας το τελικά με 6-4. Ακόμη πιο άνετη η επικράτηση του στο 2ο σετ όπου προηγήθηκε με 4-0 για να κλείσει τελικά στο 6-2 και τον αγώνα με 2-0 σετ σε μία ώρα και 14 λεπτά. Οι κερδισμένοι πόντοι του αγώνα ήταν 59-45 για τον κύπριο αντισφαιριστή.

Στο δεύτερο αγώνα ο Μενέλαος Ευσταθίου έκανε παρόμοιο ξεκίνημα και στα δύο σετ παίρνοντας προβάδισμα με 3-0. Έκλεισε το πρώτο με 6-3, και τον αγώνα στο δεύτερο με 6-1 σε μία ώρα και 24 λεπτά. Οι κερδισμένοι πόντοι για τον Μέλιο ήταν 64 έναντι 43 του Ταμερλάν Αζίζοφ, και η Κύπρος «κλείδωσε» την πρώτη νίκη στον όμιλο.

Στο Διπλό οι παλιές «καραβάνες» Σέργης Κυρατζής και Ελευθέριος Νέος έχοντας πολυετή εμπειρία μαζί, έδειξαν με το καλημέρα ότι οι Ταμερλάν Αζίζοφ και Χακτάν Γκαράγιεφ δεν είχαν καμμιά πιθανότητα να τους δυσκολέψουν. Το τελικό 2-0 (6-1, 6-1) σε 58 μόλις λεπτά και οι 56 κερδισμένοι πόντοι έναντι 31 των αντιπάλων τους δίνουν την εικόνα του αγώνα.

Την Εθνική ομάδα που έχει ως «κάπτεν» τον Δημήτρη Ηροδότου, αποτελούν οι Μενέλαος Ευσταθίου, Στυλιανός Χριστοδούλου, Σέργης Κυρατζής, Ελευθέριος Νέος και Νίκολας Κάμπελ, και συνοδεύεται από τον φυσιοθεραπευτή Λουκά Ζένιου. Την Πέμπτη τα ξημερώματα φτάνει στο Ούλτσινι όπου θα διεξάγονται οι αγώνες και ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Δημήτρης Λεοντής.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα :

Κύπρος – Αζερμπαϊτζάν            3-0 (19/06/2024)

Χριστοδούλου Στυλιανός (CYP) – Rasulov Safar (AZE)                       2-0 (6-4, 6-2)

Ευσταθίου Μενέλαος (CYP) – Azizov Tamerlan (AZE) 2-0 (6-3, 6-1)           

Κυρατζής Σέργης – Νέος Ελευθέριος (CYP) – Azizov Tamerlan – Garayev Haktan           2-0 (6-1, 6-1)

H Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου ευχαριστεί για την στήριξη, τους χορηγούς της ΟΠΑΠ Κύπρου, ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, Εταιρεία MAVROS για τις μπάλες Wilson, JOMA, Petrolina, KPMG, ΣΠΟΡ FM 95, 24 SPORTS, και τον Στρατηγικό συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης.

 

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου

19 Ιουνίου 2024

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση