ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από τον Γκάλη… στο Στέφανο

Ζαγοράκης, Παγδατής και Αντετοκούμπο καθόρισαν επίσης την εποχή τους

24sports team

info@24sports.com.cy

Τέτοιες επιτυχίες όπως αυτή του Τσιτσιπά στο Λονδίνο είναι που προτρέπουν τους μικρούς να καταφύγουν στον αθλητισμό, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τον δικό τους ήρωα. Στα χρόνια που είμαστε και ευχόμαστε γιατί όχι και τα επόμενα, ο Στέφανος είναι αυτός που αποτελεί σύμβολο για την κοινωνία και φυσικά παράδειγμα προς μίμηση τόσο για τα μικρά παιδιά αλλά και γιατί όχι για τους γονείς.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι η επιτυχία της εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ το 1987 ήταν η αιτία που η απανταχού πιτσιρικαρία έσπευσε να βρει μια πορτοκαλί μπάλα ή να τοποθετήσει ένα απλό στεφάνι σε κάποιο τοίχο για να παίξει μπάσκετ. Ο Νίκος Γκάλης και τ’ άλλα παιδιά ήταν για όλους μας τότε έμπνευση για ν’ ασχοληθούμε μ’ ένα άθλημα σχεδόν άγνωστό στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Μετέπειτα η εθνική Ελλάδας με μπροστάρη τον Ζαγοράκη, έβγαλε όλο τον κόσμο στις αλάνες τρέχοντας να παίξει ποδόσφαιρο. Λίγο μετά ο Παγδατής συνέστησε στο Πανελλήνιο την αντισφαίριση, που τότε έμοιαζε άθλημα μακριά από τα όρια της Ελλάδας και Κύπρου.

Το επόμενο αστέρι που προέκυψε μέσα από τον αθλητισμό ήταν και αυτό τεράστιο με παγκόσμια εμβέλεια καθώς ο Γιάννης Αντετοκούμπο υπενθύμισε σε όλους ότι το μπάσκετ είναι το άθλημα που ταιριάζει στην Ελλάδα, επαναφέροντας στις μνήμες μας τα μεγαλεία που προσέφερε το άθλημα. 

Και πλέον ο Γιάννης παρέδωσε τη σκυτάλη σ’ ένα ακόμη μεγάλο αθλητή όπως είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που φαίνεται πλέον να καθορίζει την εποχή του όπως και οι προηγούμενοι.

Οι επιτυχίες του και η διαδικασία που ακολουθεί προς την καταξίωση της ελίτ του αθλήματος, αγκαλιάστηκε απ’ όλους και δη από τους μικρούς που τρέχουν πλέον να βρουν μια ρακέτα ένα γήπεδο τένις μήπως και γίνουν ο νέος Τσιτσιπάς.

Όλοι αυτοί οι μεγάλοι αθλητές υπενθυμίζουν σε όλους την σημασία του αθλητισμού και το κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπει και ταυτόχρονα αποτελούν σημείο αναφοράς της εποχής του.

Γιατί όπως οι τώρα σαραντάρηδες μεγάλωσαν τον Γκάλη και οι επόμενες γενιές είχαν τον δικό τους ήρωα για να εμπνέονται και να προσπαθούν με τη σειρά τους να γίνονται καλύτεροι.

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X