ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη μάχη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ο Κοντίδης

Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης βρίσκεται στο Μεξικό εδώ και 12 μέρες

Ξεκινάει το βράδυ της Δευτέρας (23/5 – 21:00), ώρα Κύπρου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκαφών Laser στο Μεξικό, με τη συμμετοχή του Παύλου Κοντίδη. Είναι ο πιο σημαντικός φετινός αγώνας για τον 32χρονο αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού ο οποίος βρίσκεται στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης των Laser ενώ πρόσφατα κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyerres, για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο Κοντίδης είναι δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην καριέρα του, για τα έτη 2017 και 2018.

Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης βρίσκεται στο Μεξικό εδώ και 12 μέρες για εξοικείωση με τα νερά και τις συνθήκες που επικρατούν στην Banderas Bay, στον Ειρηνικό Ωκεανό όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κόλπος στις ακτές της Βορείου Αμερικής και είχε φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το 2016 όπου ο Κοντίδης ήταν 16ος, στον τελευταίο μεγάλο αγώνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».

O αγώνας αποτελείται από δώδεκα ιστιοδρομίες, δύο κάθε ημέρα από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο. Τις πρώτες τρεις ημέρες οι 126 διαγωνιζόμενοι έχουν διαχωριστεί στον κίτρινο και τον μπλε προκριματικό στόλο ενώ στις τρεις τελευταίες θα αγωνιστούν στον χρυσό και στον αργυρό στόλο, ανάλογα της κατάταξης τους. Δεν υπάρχει κούρσα μεταλλίων ενώ μετά τη συμπλήρωση τουλάχιστον δέκα ιστιοδρομιών, κάθε αθλητής διαγράφει τα δύο χειρότερα πλασαρίσματά του.

Όσον αφορά στις συμμετοχές στη γραμμή εκκίνησης είναι όλα τα μεγάλα ονόματα όπως οι κάτοχοι των δύο πρώτων Ολυμπιακών μεταλλίων του «Τόκυο 2020», Wearn και Stipanovic, ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Thomas Saunders και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Michael Beckett, νικητής στο πρώτο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μαγιόρκα.

Για το 2022 τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η easyΒoat.com, το Stelios Foundation, η Alassia Newships Management και η Vita Construction.

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση