ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
23° Λευκωσία,
27 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Σταθερά στις κορυφαίες άλτριες η Στυλιάνα

Η 17χρονη πρωταθλήτρια πήρε την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ20

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Την πιο μεγάλη διάκριση που πέτυχε αθλητής/ρια μας στον στίβο μέσα στο 2021, πέτυχε η 17χρονη πρωταθλήτρια μας Στυλιάνα Ιωαννίδου. Η Λεμεσιανή άλτρια πραγματοποίησε την Κυριακή (18/7), πολύ καλή εμφάνιση σε ένα πολύ υψηλού επιπέδου τελικό, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου κάτω των 20 ετών που έγινε στο Ταλίν της Εσθονίας και κατέλαβε την 6η θέση με άλμα πάνω από το 1.83.

Η νεαρή πρωταθλήτρια μας που προπονεί ο Γιώργος Αποστολίδης, ξεκίνησε με πετυχημένα άλματα πάνω από το 1.75 και 1.79 ενώ χρειάστηκε 2η προσπάθεια για το 1.83.

Στο 1.86 όσο και το ατομικό της ρεκόρ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και έτσι ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό, με μια ιδιαίτερα τιμητική θέση.

Η Στυλιάνα πήγε στο Τάλιν με καλύτερη φετινή επίδοση το 1.86μ., επίδοση που αν σημείωνε και στον τελικό, πιθανότατα να της έδινε μετάλλιο, αφού με αυτήν την επίδοση βρέθηκαν οι αθλήτριες που κατέκτησαν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο.

Το σημαντικό για τη μεγαλύτερη ίσως ελπίδα του Κυπριακού αθλητισμού είναι ότι συνεχίζει τις… ψηλές πτήσεις. Με το 1.83 και την 6η θέση στον Ευρωπαϊκό τελικό, επιβεβαίωσε τις τεράστιες δυνατότητες και το σπουδαίο, ξεχωριστό ταλέντο της.

Στις κορυφαίες της Ευρώπης και του κόσμου!

Η 17χρονη (γεννήθηκε στις 17/12/2003), πρωταθλήτρια του ΓΣΟ, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες άλτριες του ύψους στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια.

Στα τελευταία δύο χρόνια με τις εξαιρετικές επιδόσεις της την έφεραν μέσα στην πρώτη εξάδα του κόσμου ενώ για ένα διάστημα ήταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο άλμα εις ύψος (κάτω των 18 ετών, κατηγορία Νεανίδων).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Στυλιάνα Ιωαννίδου πήγε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου προερχόμενη από τραυματισμό! Τις τελευταίες 45 μέρες έκανε μόνο συντηρητική προπόνηση (χωρίς άλματα)!

Με το πείσμα και την μαχητικότητα της κατάφερε ουσιαστικά να κάνει μια νέα υπέρβαση.

Για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20

Επόμενος στόχος για την Κύπρια πρωταθλήτρια είναι η διάκριση (μετάλλιο), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 που θα διεξαχθεί στην Κένυα στα μέσα Αυγούστου. Μετά την Κένυα θα φύγει για σπουδές στις ΗΠΑ.

Οι μεγάλες επιτυχίες της την έκαναν περιζήτητη από τα μεγάλα Αμερικάνικα πανεπιστήμια. Τελικά την κέρδισε το Κεντάκι το οποίο έχει έναν πολύ καλό προπονητή αλμάτων. 

Θα συνεχίσει βέβαια να συνεργάζεται με τον Γιώργο Αποστολίδη, τους καλοκαιρινούς μήνες όταν θα βρίσκεται στο νησί μας.

Ανταγωνιστική και απόλυτα συγκεντρωμένη

Η Στυλιάνα Ιωαννίδου στα 17 της χρόνια παρουσιάζεται πολύ ώριμη και απόλυτα συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνει με τόση επιτυχία. Είναι πολύ ανταγωνιστική και ξεχωρίζει για το πείσμα και το μαχητικό της πνεύμα.

Στους αγώνες παρουσιάζεται πάντοτε πολύ συγκεντρωμένη. Διαθέτει μια αυθεντική αυτοπειθαρχία. Γενικά έχει όλα τα εφόδια για να διαπρέψει στο άθλημα του άλματος εις ύψος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιώργος Παττίχης

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση