ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρέλλης: «Ζητάμε να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Δηλώσεις του πρωταθλητή μας στη δισκοβολία

Στον αέρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων με τρεις χώρες για την ώρα να δηλώσουν επίσημα πως δεν θα στείλουν αθλητές. Πρόκειται για τις Αυστραλία, Καναδά και Πολωνία. Η πρόταση της Κύπρου είναι επίσης η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωταθλητής μας στη δισκοβολία, Απόστολος Παρέλλης, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Pressing» με τους Ανδρέα Βιολάρη και Λούη Νικολάου.

Αναλυτικά:

Για τον κορωνοϊό και τους Κύπριους: «Δυστυχώς βλέπω ότι αρκετός κόσμος είναι στις βόλτες συνέχεια και δεν προσέχει καθόλου. Υπάρχουν πολλά παράπονα πως αρκετοί δεν περιορίζονται. Μακάρι να μπουν πιο αυστηρά μέτρα. Δυστυχώς φθάσαμε σε αυτό το σημείο. Αν δεν μπορούμε να περιοριστούμε για δέκα δεκαπέντε μέρες η καλύτερη λύση είναι η ολική απαγόρευση για να μην φθάσουμε σε μια νέα Ιταλία και Ισπανία».

Για τους Ολυμπιακούς αγώνες: «Όπως και εγώ και οι υπόλοιποι αθλητές ζητάμε να ακυρωθούν. Έχουμε χάσει πολλές προπονήσεις αλλά είναι και τα κρούσματα. Χώρες όπως Ιταλία και Ισπανία έχουν πολλά κρούσματα και πολλούς νεκρούς και οι αθλητές του δεν θα είναι προετοιμασμένοι».

Για την προπόνηση στο σπίτι: «Κάνω γυμναστική 2-3 φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο στο σπίτι. Προσπαθώ να μείνω σε καλή φυσική κατάσταση. Χάνω τις βολές στο γήπεδο αλλά δεν με ανησυχεί αυτό. Το θέμα είναι να ανακοινώσει η Ολυμπιακή Επιτροπή για το αν θα γίνουν ή όχι οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Αν υπάρχει περίπτωση να μην αναβληθούν: «Δεν βλέπω να υπάρχει άλλη επιλογή. Ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Πολωνία ανακοίνωσαν πως δεν θα συμμετέχουν, ενώ Ιταλία και Ισπανία δύσκολα θα στείλουν αθλητές. Το καλύτερο είναι να αναβληθούν. Το λένε όλες οι μεγάλες χώρες και γενικότερα».

Για το Ολυμπιακό χωριό: «Είναι πάνω από δέκα χιλιάδες αθλητές που μένουμε στα ίδια κτήρια και τρώμε στο ίδιο εστιατόριο και πάμε στο ίδιο χώρο για προπόνηση. Είναι οι γιατροί, οι συνοδοί, οι εθελοντές. Είναι και οι θεατές ας μην το ξεχνάμε».

Για την προσωπική του εκτίμηση: «Δεν νομίζω πως μπορούν να γίνουν στο 2020 και πιστεύω πως η αλλαγή θα είναι για το 2021».

Για το αν ίσως πάνε πιο λίγοι αθλητές: «Δεν μπορείς πρέπει να πάρεις συγκεκριμένο αριθμό».

Για το πότε πρέπει να ανακοινωθεί η τελική απόφαση: «Με το πρόγραμμα που γνωρίζω για τους αγώνες του Τόκυο, που είναι 29-30 Ιουλίου για εμένα, πρέπει να ξέρω μέχρι τα μέσα του Μάη για να μπορέσω να προετοιμαστώ».

Για το επίπεδο: «Ακυρώθηκαν οι αγώνες που όλοι θα έβαζαν για να προετοιμαστούν, και αυτό σημαίνει πως το επίπεδο θα πέσει αν γίνουν κανονικά. Χωρίς αγώνες προετοιμασίας δεν μπορείς να είσαι έτοιμος».

 

 

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση

X