ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο Πάρις Σπανός Επίτιμο Μέλος της ΚΟΕ

Ταυτισμένος με τη νομική επιστήμη, τον αθλητισμό και την κοινωνική προσφορά

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κατέθεσε πρόταση στην 43η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2023, η οποία έγινε αποδεκτή από την ολομέλεια του Σώματος, που εξέλεξε τον κ. Πάρι Σπανό ως Επίτιμο Μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ η οποία ελήφθη στη συνεδρία της 11ης Δεκεμβρίου 2023, έλαβε υπόψιν μια σειρά δεδομένων, όπως το υψηλό ήθος, την προσφορά του στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, στον ευρύτερο αθλητισμό του τόπου μας, τη γνώση των αθλητικών πραγμάτων της Κύπρου και του εξωτερικού, και την προσφορά στο πολιτιστικό και κοινωνικό σύνολο.

Ο τιμητικός αυτός τίτλος αποδίδεται σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες για την προαγωγή του σκοπού της Ολυμπιακής Επιτροπής ή που έχουν συνδράμει υλικά στο έργο ή στις διαβουλεύσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής.Τέτοια πρόσωπα είναι υψηλού ήθους και κοινωνικής στάθμης και θα πρέπει να έχουν καλή γνώση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Απευθυνόμενος στην ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΕ, αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Πάρις Σπανός ευχαρίστησε τόσο το Εκτελεστικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου για την πρόταση, όσο και την ολομέλεια της ΚΟΕ για την τιμητική αυτή διάκριση προς το πρόσωπο του, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής : «Το Δικηγορικό μας γραφείο Μ.Π.Σπανός & Σία, προσφέρει ανιδιοτελώς υπηρεσίες στην ΚΟΕ από της ίδρυσης της, για πένηντα περίπου χρόνια. Από τον πατέρα μου (Μάρκος Σπανός) έμαθα ότι στον αθλητισμό προσφέρεις, και δεν αναμένεις να πάρεις». Ο κ. Σπανός επεσήμανε ότι κατά το παρελθόν συνεργάστηκε με όλους τους Προέδρους της ΚΟΕ και διαβεβαίωσε ότι ως Επίτιμο Μέλος της ΚΟΕ πλέον, θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό της ΚΟΕ με την ίδια αφοσίωση και ακεραιότητα που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια έτσι ώστε να φανεί αντάξιος της ιδιαίτερης τιμής που του αποδόθηκε.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου και το Εκτελεστικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο κ. Πάρις Σπανός θα ανταποκριθεί επάξια στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Καταστατικό της Κυπριακής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και θα συμβάλει τα μέγιστα στην εκπλήρωση του σκοπού και του ρόλου της.

Πάρις Σπανός : Ταυτισμένος με τη νομική επιστήμη, τον αθλητισμό και την κοινωνική προσφορά

Διακεκριμένος νομικός, ο κ. Πάρις Σπανός εκτελεί καθήκοντα νομικού Συμβούλου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1991 και υπό την ιδιότητα αυτή έλαβε μέρος σε διάφορα διεθνή συνέδρια και σεμινάρια της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής. Από τις 26 Νοεμβρίου 2021 διορίστηκε μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής. Προσεκλήθη ως ομιλητής επί Αθλητικού Δικαίου σε διάφορα αθλητικά συνέδρια, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Απόφοιτος της Νομικής του Πανεπιστημίου του East Anglia (1987), πήρε το πτυχίο masters στο διεθνές δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Cambridge (Ηνωμένο Βασίλειο, 1988). Από το 1989 που έγινε μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου είναι ένας εκ των συνεταίρων στο Δικηγορικό Γραφείο Μ.Π.Σπανός & Σία.

Ενεργός στα κυπριακά αθλητικά δρώμενα, διετέλεσε Μέλος των δικαστικών επιτροπών των Ομοσπονδιών Χάντμπολ και Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Λευκωσίας (1992-95), πρόεδρος των Δικαστικών Επιτροπών των Ομοσπονδιών Αντισφαίρισης (2005-2023) και Καράτε (2012-2022) καθώς και εισηγητής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (1991-93). Από το 2003 εκτελεί καθήκοντα νομικού συμβούλου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ)

Ως Διοικητικός αθλητικός παράγοντας, συνδέει την παρουσία του από διάφορες θέσεις με το ΑΠΟΕΛ. Από το 1994 μέχρι το 1996 υπηρέτησε ως Βοηθός Γενικός Γραμματέας και εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείου. Από το 1998 μέχρι το 2000 εκτελούσε καθήκοντα Γραμματέα και Εκπροσώπου Τύπου, και από το 2000-2001 εκτελούσε χρέη Αντιπροέδρου της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ) ΛΤΔ. Από τον Σεπτέμβριο 2020 μέχρι τον Μάιο 2021 εκτλούσε χρέη Αντιπροέδρου του Σωματείου ΑΠΟΕΛ και από τον Μάιο 2021 μέχρι το Δεκέμβρη 2021 εκτελούσε χρέη Προέδρου.

Προσέφερε τις υπηρεσίες σε σημαντικούς θεσμούς και οργανισμούς του τόπου μας. Από το 1998 μέχρι το 2001 υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Δανειστικών Επιτροπών. Το 2000 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurocypria όπου παρέμεινε μέχρι το 2003. Από το 2004 μέχρι το 2005 υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyprus Airways (Duty Free Shops) Λτδ. Τον Φεβρουάριο 2005 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι το 2008.

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση